Bon soir!!

Hej,,nu skriver jag från mitt rum här i Paris. Måste säga att jag har blandade känslor...det här känns både rätt och fel på nåt sätt..Panik fick jag innan jag skulle in på flygplanet, precis när jag hade lämnade Amir (vilket var svårt) och när jag insåg att jag faktiskt skulle åka om 30 minuter. Det var väldigt svårt, en känsla som jag inte vill uppleva igen!
Å andra sidan är det kul med Paris, yeeey!

Under flygturen gick allt bra men även när jag landande. Det var inte alls så svårt som jag trodde att hitta till rätt buss och allt vad det var mer förvånad var jag över hur stor flygplatsen var!

Jag är iaf i huset där jag hyr mitt rum och det är ett väldigt gamalt hus, tänk dig ett 50-60 tals hus som inte har renoverats nåt! Mitt lilla kalla rum med fläckiga heltäckningsmattan är väl sisådär, jag tror att jag börjar sakna mitt hem redan! Jag ska äta lite mat och lägga mig, mitt huvud spricker snart! Jag är så trött och allt är så nytt för mig!

Jag får se vart jag befinner mig imorgon!!
Ha det så bra,,Bon Soir!!
//Emina

Paris Here I Come!!



hahah jag kan inte tro att jag kommer att vara i Paris imorgon vid den här tiden och smått och gått börja anpassa mig för att leva där i fem hela veckor!!  Shit..det här är verkligen inte jag och jag kan inte förstå hur det har kommit såhär långt att jag faktiskt åker imorgon. Tror det kan vara för att jag har planerat det här i mer än 1 år och alltid verkat som att " äsch det är långt kvar..." men nu har tiden kommit... på riktigt!

Jag är inte så nervös som jag borde vara men jag tror att när jag kommer fram till den näst största flygplatsen i Europa imorgon kommer allt verka på riktigt... då är jag fri på egen hand att klara mig!! Skrämmande lite med tanken på att jag är alldeles själv!! Jag måste bara ta mig fram till den centrala busstationen i Paris sen kommer de som jag ska bo hos och hämtar mig! iiiiiiiiiiiiiiii jag är visst nervös! Hahha

Nu måste jag packa klart, jag hatar att packa, speciellt för så länge me! Jag försöker att tänka på vad som är nödvändigt men i den här stunden känns allt nödvändigt men jag ska försöka att vara lite realistisk och inte ta med sånt jag vet att jag inte kommer att använda!
Så mycket nytt väntar på mig!!

Vi hörs från Paris imorgon, förhoppningsvis!
Bon Soir!!
Love//Emina

Förra helgen och snart är det fredag igen

Halloj! Här går det undan känner jag! Har inte hunnit att skriva nåt alls. Har haft fullt upp sen förra torsdan! I fredags åkte jag med tjejerna till Göteborg över dan. Vi hade det underbart, gött att det inte regnade så mycket..någon skur men inget farligt. Jag hann tom träffa syster och hennes man på After Work då jag lämnade tjejerna i 2h!
Jag köpte lite kläder men inte mycket, jag hittade det jag letade efter!

När jag kom hem från GBG var mamma redan där- vilken underbar känsla! Vi hade en fantastisk helg! Synd nu när det är över bara...Är så underbart att ha henne hemma hos mig, hon lagar mat, städar, fixar och donar! Sen satt vi uppe rätt sent varje kväll och pratade... När mamma kom hem i igår gick hon och la sig klockan åtta vilket jag också gjorde. Vi var på stan och på A6 och shoppade en hel del, är rätt svårt att inte shoppa när man är med min mamma! :)

På lördag hade vi en trevlig kväll med två av mina vänninor som kom förbi

Igår på förkvällen kom Amir förbi med en present! Jag måste säga att han överraskade mig... när jag såg på påsen varifrån presenten var så viste jag vad han hade köpt! Det var en halsduk! Vi var nämligen i den butiken för några dagar sen och jag såg den underbara gula tjocka halsduken men den var alldeles för dyr..Jag lämnade den och sa att den är snygg men för dyr.. Amir kom med den igår och han sa att han hade sett den mycket tidigare än den gången när vi var där men ville bara kolla min reaktion och om jag gillade den... smart! Tänk när du verkligen vill ha något men inte "kan" köpa det men så får du det ändå! Då blir man ju glad, eller hur!!
Den ska jag ha på mig varje dag i Paris och tänka på min sweet boyfriend- vilket var hans tanke också :) !!!

Nu åker jag om 4 dagar, imorgon redan 3...shiiit vad fort tiden går! Jag har varje dag planerad och har en massa saker att göra!!

Ni får ha det bra,,jag hör väl av mig snart igen!
Kram // Emina

perfekt när det blåser kallt

Jag gjorde en ansiktsmask ikväll med en bra mogen avocado och lite olivolja. Avocadon var lite för mogen för att ätas så då passade jag på att göra en ansiktsmask och jag måste säga att det känns jättebra nu efteråt! Perfekt om ditt ansikte är torrt för det blir så mjukt av olivoljan och får näring av avocadon. Måste nog göra detta lite oftare!



Rör ihop så gott det går och smet på ansiktet bara..låt sitta i ca.30 min och undvik att prata under tiden!
Tvätta rent med vatten och smörj anisktet med din natt eller dagkräm, voilà!

Ja till homovigslar i Svenska kyrkan

Idag slogs det fast i kyrkomötet att svenska kyrkan ska viga homosexuella! Personligen så tycker jag att det inte är något ovanligt som svenska kyrkan har kommit fram med, trots att det i bibeln står strikt om vad man tycker om homosexuella men även mannen och kvinnan. Bibeln och dess skrifter har förändrats, enligt min mening, och tolkats efter behovet till människorna som levde både då och nu så det är ingen nyhet att homosexuella ska vigas i kyrkan, det var ju bara frågan om när- idag oktober 2009!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3689859.svd


Har du en personlig åsikt? 

På Fredag



Fredag händer en del. Jag och några tjejkompisar har planerat en resa till Göteborg över dagen, lite spontant bara! Äta lunch, shoppa, umgås och annat kul som vi tjejer faktiskt har! Det lät ju som en kul idé så klart att vi ska göra nåt sånt! Jag ser fram emot att umgås lite med tjejerna innan jag åker..

Men på Fredag kommer också min fina Mor hit! Hon och pappa ska på ett besök här i Jkpg så då har hon tänkt att stanna över i några dagar hos mig! Kul! Vi ska umgås, planera inför min resa, laga gott och promenera på stan! Hon har inte varit här nu på ett bra tag så då är det på tiden att hon kommer hit i några dagar! Kul vi ska ha!

Jag längtar till fredag!!

Idag har jag varit med Amir efter att jag slutade kl 12. Vi lunchade gott, gick på stan lite, hann åka hem och  sova/vila i 1 h och gjort ett besök på sjukhuset! Nu är jag hemma och är rätt trött efter en lång dag. Ska titta på TV och somna så gott för imorgon är det en ny lång dag som väntar!

Jag önskar er all gott!
//Emina

Äppelpaj m.m



Äppelpaj eller Smulpaj är något jag inte tycker om att baka. Så degigt på nåt sätt och smakar inte alls så gott som när man äter ute på ett fik. Men igår när jag skulle få besök av Edina tänkte jag passa på att utnyttja mina äpplen som jag har fått hemifrån bakade jag den så fantastiskt goda pajen. Vet inte om det beror på äpplena men sådär god blev den som den ska va!



Jag har ett annat gott recept som är perfekt att ha som plockmat när man har någon på besök, rätten som dessutom ska stå över natten i kylskåpet vilket passar då perfekt att göra natten innan så man slipper stressa när man får besöket. Dessutom är det gott - och nyttigt - och enkelt!! Receptet har jag fått av syster och det är en av mina favoriter, perfekt att ha i kylskåpet i några dagar :) tröttnar inte jag på!

kall kyckling i vinegrette




Behövs:

* kyckling, stekt i bitar, salta lite när den steks
* vitkök, så mycket du vill ha
* kapris
* 1- 2 dl solrosolja
* 1dl vinäger, inte vilken som helst dock, den jag använder är:
Aceto Balsamico di Modena, extra lagrad av märket Zeta, därav den mörka färgen på fotot.
* salt

När kycklingen är stekt lägger du den i serveringsskålen där du lägger i fint hackad vitlök och kaprisen. Häll på 1 till 2 dl olja och 1 dl vinäger. Själv tar jag lite på ett ungefär men egentligen kan man inte ha för mycket av något då vinegretten smakar så otroligt gott ändå. Salta lite efter smak. Låt stå över natten och servera nästa dag med tex. couscous!



Bon Apetit!! //Emina

Vintage Stories



Snart kommer KappAhls kollektion vintage stories ut och jag har varit inne på deras hemsida och tittat runt lite efter vilka kläder som kommer.. Jag kan inte påstå att mycket av det jag har sett är fint, tyvärr. Jag hoppas på att det blir finare i verkligheten eller nåt. En tunika eller vad det är till höger gillade jag, den mörka klänningen till vänster är väl okej. Jag hoppades mer på färger men mycket svart och beigt var det istället. Lite besviken är jag då deras kollektion i sommras var jättefin. Jag köpte min blommiga klänning som jag fortfarande har på mig titt som tätt. Bäst att spara sig till Paris istället för mycket råd har jag inte då jag sparar som tusan och undviker shopping!

Hare great // Emina

Underbar höstsöndag



Idag har jag varit ute hela dagen med min goda vän Saleem. Vi har fikat, promenerat, varit på A6 och åter igen promenerat tillbaka från A6. Jag hade med mig min systemkamera så vi tog några bilder! Här är dagen i några bilder..












Nu ska jag dricka lite te och försöka att plugga lite! Ha de bra!
//Emina

Dagens väderprognos


vy från mitt köksfönster

Slisk och slaks väder både igår och idag! Tråkigt men det gör ändå inte så mycket. Igår natt jobbade jag och idag har jag sovit nästan hela dan! På förkvällen var jag med Amir och gjorde ett besök hos hans mamma! Eftersom det är fotbollsmatch på TV så förstår jag att han vill se det med sina polare! :) Fotboll nästan jämt ju! Blää så nu sitter jag och tittar på Coctail med Tom Cruise och bloggar, förresten hur många gånger har man inte sett den?!

Angående min Paris resa så har jag bokat biljetten nu och allt är final! Jag åker den 31 october och kommer tillbaka 5 december. Jag kan inte fatta att jag ska vara borta så länge :) haha någon tycker kanske inte att det är så länge men för mig som aldrig åkt själv nånstans känns 5 veckor alldeles för länge! Dock när jag väl är där kommer tiden att rusa förbi som bara den så det kommer inte ens att kännas som fem veckor....det vet jag!

I lärarutbildningen har vi praktik i fem veckor varje termin i en skola har jag valt att göra min praktik utomlands. När man har gått ett visst antar terminer, har jag för mig, kan man välja att göra det utomlands. Eftersom detta är något man själv får söka och ta tag och stå för ekonomiskt googlade jag svenska skolor utomlands och fick upp en massa skolor och började att skicka mail och intresseanmälan redan för 1 år sen. När jag skickade mitt mail till svenska skolan i Paris var de intresserade av mig vilket gjorde att jag blev mer nyfiken på det alternativet än alla de andra. Jag skickade även mail till skolor i Spanien men att hitta boende där var lite svårt och det jag hittade var för dyrt, så jag avstod...

Det fick blir Paris och med tanke på att jag känner några där passade det utmärkt. Skolan är ju svensk och all undervisning sker på svenska, precis som här så det har ingenting med franskan att göra. Nackdelen är väl att jag inte talar franska (förrutom det jag lärde mig under 1 år på gymnasiet) men jag lär mig lite på fem veckor, men det var inte poängen med resan. Jag hittade boende hos en som jobbar på skolan som hyr ut ett rum och priset var helt okej. Min högskola godkände min praktikplats så det fanns inget som stoppade det hela. Så nu när allt är ordnat och biljetten är bokad och det är 2 veckor kvar tills jag reser tänkte jag skriva ner det här. Så nu vet ni vart jag ska och varför!

Jag längtar och ser fram emot detta nu! Det kommer att bli en upplevelse för livet och lite spännande att jag åker själv på egen hand måste jag säga! Jag kommer att blogga därifrån så att ni får ta en del av min resa!

Bonsoir! //Emina

Pasta med champinjoner och mögelost á la Lamija


Det här receptet till den här goda pastasåsen har jag fått av syster som tydligen ska ha kommit på det alldeles själv. Mycket enkelt att tillaga men så fantastiskt gott! Tycker man inte om mögelost kan man väl utesluta det, men det ger väldigt mycket smak till såsen. Jag valde en mildare mögelost men ångrade det då det inte smakade så mycket, nästa gång testar jag en mycket starkare variant!! Här kommer det enkla receptet!

Sås:

* olivolja
* kyckling
* chaminjoner
* grädde, 2.5 dl
* mögelost
* persilija
* salt & peppar

Stek kycklingen i olivoljan tills den nästan är färdig, lägg i champinjonerna och stek en stund till. Salta och peppra och häll på grädden och därefter mögelosten. Låt koka i några minuter och smaka av med persilijan. Klart att äta med kokt pasta!





Enjoy // Emina

hit och dit


Underbart höstvärder i Gbg

I förra helgen var jag, som nämnt tidigare, i GBG,,jag var på besök hos syster. Vi hade en underbar tid tillsammans. På fredag när jag kom fram var vi på After Work, gick en sväng på stan och gick hem. På kvällen gjorde vi oss iordning och promenerade till stan, det var nämligen kulturnatta den 9 oktober så det fanns massor att uppleva; ljud, bild, teater, poesi, dans, besöka cafeér.. Vi var inte på så många ställen då vi inte hann, men vi gick en runda och det var rätt mycket folk ute, mysigt, lite kallt och tröttsamt efter en lång dag.


Lamija i en liten second hand

På lördag gick vi ut i det fina vädret. Vi började med att ta oss runt Majorna och besöka de småaffärer Lamija hade spanat in. Seconhands och lite annat smått och gott. För att inte avsluta där besöktes även köpcentrum med dess tjusiga affärrer. Jag kan inte påstå att jag hittade nåt speciellt men eftersom jag var ute efter några snygga stövletter hittade jag ett par som jag gillade och då köpte jag dem. Helt okej men mycket för torrväder och inte så mycket när det är regn och slask.

små mysiga affärer att besöka

från Åhlens, Nordstan, Gbg

På kvällen kom vår kusin förbi och det erbjöds hemgjord ansiktsmask, god mat, tjöt och film. När söndag väl kom var det dags att packa ryggsäcken och åka hem! Snabbt går det! Eftersom min moster och mamma inte kunde komma till Gbg bestämde jag mig för att ta en snabb visit till dem istället på tisdag!



mor og tante

Igår var jag på stan med moster från Danmark, men eftersom ynkliga Gvd inte erbjuder så mycket hade vi inte så många ställen att gå till....men en runda i affärerna kan man minsann ta sig och titta efter det som erbjuds. Jag kom tillbaka på kvällen igår eftersom jag hade en föreläsning idag. Nu måste jag ta tag i mina uppgifter som börjar strömma in från lärarna. Nu ska jag iaf inte någonstans mer, lite jobbigt att åka hit och dit hela tiden. Mitt nästa destination får nog bli till Paris :)
Skriver mer om det snart!
Förresten så var jag hos tandläkaren i måndags! Det gick oväntat bra!! Superbra nästan! Har som anat ett hål som måste fixas men det är absolut inget stort, ingen rotfyllning eller annat otäckt! Det är så litet att tandhygienisten frågade om jag ska ha bedövning, självklart ska jag ha det, hon påstod att det kanske inte behövdes i och med att det inte kommer göra ont... I don't give a shit, jag måste ha bedövning! Annars var det okej och de var nöjda, om de bara säger så vet jag inte. Jag ska iaf dit den 7 december igen för de hade ingen tid nu i oktober! Jeey! :)

Nu må jeg læse lidt! Have det så godt! // Emina



Party party i höst

"Råkade" kika in på Lindex hemsida för att se om de hade nårra nya snygga höstkläder. Och såg att det fanns väldigt mycket snyggt om man ska på party i höst. Tyll verkar göra en comeback, fast det är modernt nästan jämt och jag gillar tyll. Då är det bara partyna som fattas nu då! ;-)


Söt rosa klänning utan axelband och smock där bak


Tyllkjol


Leggings med paljetter
      
Snyggt halsband med flera kedjor och en cool zebramönstrad väska


(Bilder lånade från lindex.se)

//Carin

Parfym

Jag köpte en ny, helt sjukt god parfym på Kastrup när jag och mamma flög till Düsseldorf för snart två veckor sedan. Den doftar jättegott! Direkt när jag luktade på den blev jag helt kär. Man kan säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Dessutom var den 100 kr billigare på flygplatsen än i Sverige. Sånt gillar vi!

Parfymen är en av fem nya parfymer från Dolce & Gabbana. Fem dofter som ska representera den man vill vara och den karaktär man har. Jag tror min var för drömmare och det stämmer verkligen, för jag kan verkligen sitta och dagdrömma ibland.



Mmm, doftar ljuvligt!

//Carin

Höst!

Då var hösten här. Det gick snabbt! Solen skiner, träden gulnar och löven faller till marken. Luften är så fräsch och krispig nu - härligt!

Sitter dagarna i ända och skriver på ett PM till skolan. Det är så segt. Har ingen lust alls. Dessutom får vi nyckeln till vår nya lägenhet imorn och i helgen går flyttlasset så jag tänker bara på det hela tiden. Gaaah! Försöker kämpa på så jag blir klar nångång och kan ta tag i packning och flytt på allvar sedan.

Annars händer inte så mycket mer just nu... Längtar verkligen till flytten - bort från denna skitlägenheten och alla som bor i huset. Ska bli så skönt med en ny och fräsch lägenhet! Bäst jag kämpar på en stund till med skrivandet, för sen tänker jag minsann flyttpacka resten av kvällen! =)

Ha det fint!
//Carin

Göteborg

Jag åker till Göteborg om nån timma!! Wieee!! Har inte varit där på ett bra tag och inte heller träffat syster sen i augusti så nu blir det en go träff!! Tar med mig kameran så att jag kan ta några fina höst bilder, om vädret tillåter!
Ha en fin helg för det ska jag ha!
Kram //Emina

ett starkt ingripande


Javisst, idag gjorde jag nåt starkt, mycket starkt! Jag gick till tandläkarhuset och bokade mig en tid för en granskning av mina tänder. Jag hatar att gå till mannen i den vita rocken med munnskyddet och de konstiga glasögonen och har därför undvikit att ta mig dit, på ett bra tag. Nu, för det inte ska inträffa något stort med min tand som jag har ont i, har jag tänkt att förebygga detta med att ta mitt arsle till skräckhuset och boka en tid. Förebygga? Hade jag velat förebygga hade jag väl gått dit mycket, mycket tidigare men mitt förebyggande när det gäller mina tänder är att gå dit innan jag får såå mycker mer ont. Jag har ångestfylld rädsla för tandläkare. Jag är så rädd att jag svettas när jag bokar en tid. Jag är så orolig för vad de ska säga (att jag har hål i värsta fall) och sedan att jag måste åtgärda detta gör mig ännu mer nervös och rädd. Varför är jag så skrajsen kan kanske bero lite på mitt besök jag har gjort i Bosnien för 4 år sen då jag fick göra en akut rotfyllning i en kylig, blå, tom, icke-rökfri och motbjudande lokal men med en ändå rätt schysst tandläkare. Under en vecka gjorde jag 3 besök och fick alltför många bedövningar och alltför mycket ont! Denna traumatiska händelse har satt starka spår inom mig...

Som tur är verkar de rätt förstående på huset och jag fick redan en tid för undersökning på Måndag!! Nu så, nu gäller det! Den feta räkningen som kommer därefter kommer inte sitta fint, det vet jag. Ett måste är väl ett måste!
Jag får vara glad ändå känner jag, Sanela som var med mig tröstade mig med att säga att det finns värre saker som kan hända i livet vilket är sant, jag vet.

Är ni också skräckslagna när ni ska till tandläkaren??
//Emina

Mitt vackra fynd!



Idag hittade jag ett fynd, minst sagt, för hundra lappen plus femtio lappen. En klänning jag såg direkt när jag gick in på pricken röd här i Jönköping och tänkte; den skulle sitta fint vettja! Jag gick runt i affären då jag tänkte att priset är säkert sky högt (precis som på de andra plaggen) och försökte hitta nåt annat gott att trösta mig med....Gick runt och runt men sist gick jag fram och tittade på prislappen och där var den min! Jag provade den och den satt som handen i handsken! Det är knappt att den passar mig om jag så skulle gå upp i nåt kilo, men jag får hoppas att jag inte gör det, dessutom går denna i arv. Är vad jag fick reda på från 50-talet men då den har några småfel (som lätt går att rätta till) sattes priset rätt lågt, annars skulle den ligga på många fler hundralappar.
Denna skapelse hoppas jag att jag har stor användning av under sommaren 2010, men ska inte uteslutas att användas även i Paris! :) Den ska med i resväskan!

Sanela hittade en grymt snygg skinnväska åt mig också bara för två tior som är mer en vår/sommar väska. Tycker att den är rätt söt, för vissa tillfällen..Vad jag tycker mindre om är de korta hängslen, skulle gärna önska att den var längre så att man kan ha över axeln men det får duga som det är.


Fynd är det bästa jag vet!

Mår redan bättre



Något som påminner mig mycket om hösten är just bakpotatis! Känns som höst/vintermat på nåt sätt, vet inte om det är det men så känns det bara... Köpte potatis igår och idag passade det utmärkt att tillaga denna måltid till lunch! Enkelt och gott! In i ugnen i 1h sen klart. Fyllningen kan man göra lite hur som, själv hade jag créme fraiche, keso med smak av lök, lite majonäs och tonfisk, salt och peppar.

Amir har varit här och tittat till mig varje dag och idag när han var här var det lite roligt för han tittade till i mitt kyl och kom fram till mig log lite och sa: "Emina, jag ser att du har ätit upp hela salladen..." jag var tvungen att skratta och förklara mig.. eller jag hade inget att förklara utan flinade lite och sa att jag var ju så himla sugen... :)
Det känns bra att ha en fin kille som bryr sig och kommer varje dag med olika godsaker när jag är sjuk!

Idag mår jag bättre! Har städat lite här och plockat undan, bytt lakan och duschat... Imorgon ska jag iväg till skolan men tur att det bara är till 12. På eftermiddan ska jag åka till Amirs mamma och hälsa på lite, det var ett tag sen jag såg henne...

Ni får ha det så gott!!
//Emina

Min fina pojkvän

Jag blev glatt överraskad ikväll av min pojkvän. Han kom förbi med hans mammas mat och dessutom inlagda grönsaker!!! Wieee!! Tänk vad gulliga! De har fullt upp själva och ändå tänker de på lilla mig! Jag är så tacksam! Gissa om inte jag har smaskat i mig en massa grönsaker!! Åh min kropp skrek efter salt och syra! Det är lite som baksmälla när kroppen blir tom på salt och mineraler  -  uttorkad  -  så var min kropp. Jag åt som ett vrak! Nu är jag i balans och mår mycket bättre plus att jag har fått i mig en mängd c-vitamin som det innehåller. 



Tacksam som jag är nu ska jag ta och vila en stund och titta på tüngaste Hälliwüüd fruarna!
Shululu //Emina

Jag är så sjuk

Då var det dags igen ... att bli sjuk! Precis när jag tänkte att jag har stärkt mitt immunsystem med en massa tabletter kom förkylningen väldigt oväntat. Jag har ätit allt från c-vitamin, cink och probiotika dagligen och tänkte att ingen förkylning kommer drabba mig inte, speciellt när jag har kombinerat allt detta med nyttig mat. Så typiskt så! Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig! Nu ligger jag här sen lördag morgon och kommer inte upp ur sängen! Idag känner jag mig dock en aning bättre men nyser, hostar, har ont i halsen och näsan rinner... Jag hoppas bara att jag inte har svininfluensan, men det tror jag verkligen att jag inte har.
Jag ska vila ut idag och imorgon för sen tänker jag inte vara sjuk nåt mer. Jag måste till skolan på onsdag och torsdag och på fredag ska jag åka till Gbg! Mamma, jag och min moster från Danmark som är på besök har bestämt oss att ta en trip till syster på fredag och umgås! Den helgen hade jag planerat att åka till Lamija för rätt länge sen, behöver lite nytt köp nämligen, men igår när jag pratade med mamma sist sa hon att hon och moster gärna kommer också. Det ska bli så kul så! Så nu ska jag tillbax till sängen och ta det lugnt...

Ta hand om er!
//Emina

Högstadiebokens lök och tomat paj



När jag var hos mina föräldrar sist fick jag med mig en massa grönsaker, bla. körsbärstomater och lök. Tomaterna hade jag inte utnyttjat så för att inte låta dem gå åt spillo gjorde jag en enkel men god paj. Lök och mycket lök med tomater! Receptet hittar ni givitvis i min kokbok från högstadiet! Tänka sig att den fortfarande går att använda! Ett gamalt hederligt recept!



Nu ska jag ta och lägga mig. Har inte sovit mycket idag så imorgon ska jag sova ut!







jag gillar...

Jag måste dela med mig av något som jag ääälskar att äta. Inlagda grönsaker - pickles!! Juste! mmmmm det finns inget bättre just nu! Har ätit Amirs farmors inlagda grönsaker och det smakar så otroligt gott. Krispigt och lite syrligt; perfekt sallad till varje måltid!! Hon hade förrutom morötter även blomkål och vitkål! Åh Me Love! Jag har snappat upp ett gamalt recept här på jobbet som jag har skrivit ner och ska tillaga detta goda fenomen själv någon gång. Nackdelen är väl att det ska stå och lagras i några veckor hmm kanske kan ta det när jag är i Paris så får det stå och vänta i kylen! Eller ett annat möjligt alternativ; att sticka iväg till hans farmor och plockar med mig en låda :)  När jag skriver detta inlägg ska du veta att jag är hungrig ;)

Go morgon!
/Emina


hej hopp lilla snopp


Tarik & Jag i sommras


Tänkte komma med ett inlägg då jag inte har skrivit på ett tag. Den här veckan har gått snabbt förbi och imorgon är det redan fredag! Kanske har det gått så snabbt då jag har hållt igång med nåt hela tiden. Inatt jobbar jag för det hade vi bestämt sen länge och det känns rätt bra. Har inte sovit mycket men när det är en natt kan det kvitta. Idag har jag varit i skolan hela dan, gick hem på eftermiddan och försökte sova en stund. Runt 18.30 åkte jag med tjejerna till moskén då min vänninas son, söte Tarik, har blivit omskuren för några veckor sen och det hölls en vacker ceremoni åt hans ära. Det var jättevackert och det var så mycket folk där. Tarik var som vanligt en glad pojk och trivdes gott i sällskapet! Nu är hans willie så söt så :) haha
Som tur var hann jag att vara där nästan fram till slutet innan jag skulle iväg och jobba så då var jag glad, för jag ville verkligen inte missa det.

Nu ska jag återgå till mitt jobb!
Längtar att sova ut imorgon!
Vi hörs!


RSS 2.0