Sunshine

Hej,,är i Göteborg nu. Igår kom jag och Maho (lillebror) samtidigt runt 16 tiden och plockades upp av Ebi (lamijas man) och åkte till after work, där hon väntade på oss med några vänner! Där tog vi några drinkar, åt och umgicks. På kvällen stannade vi hemma, åt tacos, drack några öl och tittade på film. En helt underbar kväll! Förresten, filmen var hur rolig som helst, vi gapskrattade hela tiden, Tropic Thunder hette den. Vill ni se en rolig komedi så kan jag rekommendera den! Robert Downey Jr var nominerad för bästa manliga biroll för den filmen om jag minns rätt. Tom Cruise är hur skön som helst också....Lamija och Maho såg på en skräckis också, men jag hann somna för jag var så himla trött!

Idag vaknade jag rätt sent, hade vaknat av magsmärtor....Men nu verkar det vara bättre. Lamija och Ebi har fixat bruch, ägg med kantareller...Lovely!


Vi ska äta nu, sen ska vi en sväng på stan. Solen skiner, så vädret är på vår sida! Ni får ha en fin lördag för det ska vi :-)
Kram //
Emina

Ladys and gentlemen..

Haj, så börjar alla mina inlägg och även denna! Tänkte skriva ett inlägg innan jag ska lägga mig. Idag var jag inte hemma förrens 17.30, konferens... Imorgon är jag ledig, eleverna har.. hmm vad var det de hade?! Inte var det studiedag inte...Spelar ingen roll. Jag ska sitta hemma och planera hela nästa vecka så jag slipper stressa...Har lite att göra..

Ska också till Göteborg på fredag, jag och min lillebror, vi ska hälsa på storasyster.. Ska bli så kul så! Vi ska umgås och festa lite :-) Gå ut förmodligen eller nåt roligt..Can't wait! Behöver komma ifrån tråkiga Jönköping...

Bland min vänner pratas det mycket om en konsert som kommer att hållas någon gång i början av mars. Dino Merlin är en bosnisk sångare (ni kanske såg honom från Eurovision Song Contest år 1999 med franska sångerskan Beatrice) som är mycket känd bland oss ex Jugoslavian people. Anyway, han kommer till Sverige och ska hålla i ett par konserter och många ska se honom. Själv tror jag inte att jag ska iväg..men det vet man aldrig...Jag tycker absolut att han är en av våra bästa sångare eftersom hans texter är väldigt bra skrivna, de är meaningful. Jag tänkte passa på att lägga upp två videos, bara jag tänker på det så ler jag, Carin kan nämligen låten "burek", pappa spelade den varje dag i bilen när vi åkte till Dubrovnik (track 1) vem som helst hade lärt sig den! Så fort vi satte oss i bilen körde han igång "ladys and gentlemen, boys and girls...". Vi spände fast bilbältet och sjöng med..:-) Albumet hade precis släppts den sommaren när vi var där nere...hahah pappa som aldrig byter cd- skiva i bilen, han har den i typ 6 mån och sen byter han. Han är bäst!

Burek (=en maträtt) från 2004, handlar om vad som är typiskt för Bosnien :-) ps. Mujo är ett typiskt gamalt bosniskt namn. Förkortning av namnet Mustafa.



Da sutis (=att du inte säger nåt ) från 2008, handlar om vad som är bäst i livet, typ..


Sitter nämligen och lyssnar lite på låtar så jag passar på att dela med mig, även om det inte är på svenska eller engelska, de språk vi oftast får höra...eller ? :-)

Kram //Emina

Hundbajs

Varför är det hundbajs över hela stan så fort det snöat ute?? Var jag än går så ligger det massa äcklig hundskit överallt. Jag har som tur är inte trampat i nåt än, men det är väl bara en tidsfråga. Plockar folk inte upp efter sina hundar bara för att det är snö ute eller?! På våren och sommaren ser jag ingen hundskit ligga på gatan. Usch, jag vill verkligen inte trampa i nåt... Så äckligt och jag ser det överallt, det är som att det förföljer mig, urk!

Hehe, brist på bloggämnen frågar ni er... Lite kanske, men jag är något irriterad på det här.
Så snälla plocka upp efter era hundar!

//Carin

Fettisdagen

Idag är det semledagen och jag tänkte jag skulle njuta en semla innan när jag förbi fiket. MEN de var slut för tillfället och de visste inte när de fick in fler semlor. Klockan var bara 12 då. Jag blev väldigt besviken. Jag som är uppväxt på ett konditori och allt, hehe. Orkade inte gå dit igen så jag nöjde mig med en blåbärsbulle, men den va god den me. Synd bara när man är sugen på något och så är det slut. Får köpa en imorgon istället och fira fetonsdag istället.

Ikväll blir det spelkväll med student-/hyresgästföreningen jag är med i, ska bli trevligt!

Krya på dig Emina, hoppas det går över!

Kram
//Carin

Sjuk?

Jag kan inte påstå att jag är förkyld eller sjuk, men imorse när jag vaknade hade jag fruktansvärt ont i magen och hade huvudvärk! Migrän och magknip? Oj, vilken kombination...Magen är bra nu, men huvudet är igång sen imorse...Vill inte ta en värktablett men tror nästan jag får ta en snart....Är inte roligt att må såhär "dåligt", är inte riktigt sjuk men har inte kraften att göra nåt...Får ligga här och tycka synd om mig själv :-) Jag skulle vilja gå ut lite men bara tanken att  behöva klä på mig och göra mig iordning gör att jag hellre stannar hemma...

Nehe...ska iväg och ta en alvedon och ligga och titta på Top Model, jag är sååå jävla trött på Top Model och Tyra Banks, fattar inte att jag sitter här och kollar på det men jag är seriöst dum som tvingar mig själv att se på det...Förstår ni vad jag menar.... Aja...ha en fin dag ni där ute,,Kram //Emina


Förkyld...

Har åkt på en liten förkylning. Jag har haft ont i halsen på morgnarna i flera dagar men inget har brutit ut....förren nu då. Kände det på mig att nåt var på gång. Fast det är nog en ganska liten förkylning, har inte ont i halsen nu längre, men är snuvig och trött. Köpte Otrivin Comp igår för jag sett reklamen och det ska hjälpa mot nästäppthet och rinnsnuva, precis det jag hade, och ja det hjälpte verkligen kan man säga. Sprayade en gång igår och det hjälpte direkt och funkar ännu. Snacka om effektivt. En dos varar ett helt dygn. Vill inte veta vad som är i bara, säkert massa onyttigt för kroppen. Det var en jäkla massa x och z i de aktiva ämnena iaf. Men jag har knappt behövt snyta mig alls - skönt!

Nu ska jag göra mig en kopp te med mumsig honung i och kolla på ett avsnitt av SATC. Sen läggdags!

God natt!
//Carin

från igår

Tänkte lägga upp två bilder från igår när jag var med tjejorna.. Vi var som sagt och fikade först och sen åkte vi hem till Amela och tittade på film. Vi hade så mysigt...tände en massa ljus, åt chips och godis..Jag passade på att ta ett kort på min nya frisyr också.


Och här är en bild från balkongen som jag tog på dem

Amela, Edina och Sanela, smygrökning haha

Kram //Emina

På tal om kvinnans kamp..

Hej,,såg Changeling med Angelina Jolie ikväll! En film jag verkligen vill rekommendera! Handlar ju som ni säkert vet om en kvinnas kamp att hitta hennes försvunna son! Ämnet som tas upp i filmen äv allvarligt och fruktansvärt, kvinnorörelsen och kvinnornas ställning på 1920 talet samt vilken roll polisen hade. Filmen är verkligen värd att ses av de flesta! Jag sätter punkt för ämnet nu om ni inte vill att jag skriver mer om kvinnohistoria och det intressanta jag hittar i mina böcker  :-)

Ciao y Buona Notte! //Emina

en trött fredag

hej hej,,tänkte skulle höra av mig lite snabbt innan jag drar ut på fredagsfikat! Ska träffa några vänninor vid 19.30. Är så trött, hade egentligen velat stanna hemma och sova; men det vore ju trist det också! Ne, samla lite krafter med hjälp av en kopp kaffe och gå ut, det är vad jag ska göra nu! Kom hem vid 17 från frisören, är supernöjd! Hon har klippt ur och tunnat ut håret så det faller fint...det återstår att se resultatet också efter första tvätten...

Den här helgen ska jag ta det lugnt bara, sova ut ordentligt och läsa om kvinnohistoria. Har en bok som heter just "kvinnohistoria" som jag har lånat av min handledare som jag ska läsa ut, är super intressant... Kvinnornas kamp..
Vi kvinnor har haft en jävlig historia! Något som jag fastnade för i boken var där det stod om kvinnornas situation under Romarriket, när männen var ute och krigade och dog i krig så tänker man sig att kvinnorna minsann hade det bra. Så var inte fallet. För det första var inte ens en självklarhet att ett nyfött barn skulle leva pga dåliga omständigheter i familjen. Vilka var det då som var oönskade? Enligt statistiken var det flickorna som drabbades mer än pojkarna! Fadern i familjen var den som bestämde, kvinnan hade inte ens möjlighet att försvara sitt barn! För det andra så levde kvinnorna under romarriket mer riskfyllt än männen! Kan ni tänka er? Dödsorsakerna var; undernärd ung flicka, infektioner och komplikationer vid födsel. Om en graviditet gick bra så tog det inte lång tid innan kvinnan blev gravid igen och då ökade risken för en komplikation.
Varför har man liksom aldrig läst om detta i skolan? Kvinnohistoria kom att skrivas mycket senare under 1900- talet och då lade man till kvinnorna, kallas för "och-historia", Romarriket OCH kvinnor, Andra världskriget OCH kvinnor...osv. Så hemskt att man glömmer kvinnorna och vilken påverkan de hade.

Oj vilket stort inlägg,,jag kan inte liksom sluta, är så fruktansvärt intressant...Nehä kaffet väntar, ni får ha en fin helg ni med! Måste passa på att gratta min syster också som har fått jobb på arbetsförmedlingen idag! You go girl!! :-)

kram // Emina

a new hairdo

                                     
Imorgon, äntligen, ska jag till frisören och klippa mig! Det var på tiden! Ni förstår, jag klipper mig väldigt sällan ca. 2 gånger på ett år...Väldigt dåligt men så är det pga någon konstig anledning... Nu är det kris, håret lever ett eget liv och jag kan inte ha det utsälppt för det är för tjockt och topparna är slitna! Jag vill inte ta mycket på längden, jag har en vision att det ska vara lååångt till sommaren :-)



I want my hair to look like yours Jennifer! Visst kan man vilja det, det är inget fel, alla vi vill ha håret på ett eller annat sätt... Vad jag kanske behöver göra är att ta en tripp till Gbg istället och besöka Frida, min och Carins vännina som jobbar som frisör. Hon är jätteduktig. För mig är det viktigt att min frisör vet vad jag vill ha och förstår hur jag tänker...Får boka tid hos henne nästa gång!

Här har ni hennes salongs hemsida om ni vill klippa er hos henne :-)
http://modig-hardesign.nu/

God Natt,,sovdags! Kram // Emina

Tjenis Penis

Hej där alla! Är hos Amir nu, vi håller på att laga mat och lyssnar på musik! Medans han fixar kycklingen passar jag på att blogga lite!! Det är en tillfredsställelse att se honom i köket :-) Ni kvinnor håller väl med? hehe Vi lagar kyckling med solrostorkade tomater och babyspenat! Sedan måste jag förbereda till morgondagens två lektioner! Kommer inte ifrån de där, har alltid nåt att läsa på om jag ska vara ett steg före mina elever! Jag älskar jobbet verkligen, men det är tufft speciellt som snart nyutbildad lärare, är så mycket att göra, mycket ansvar! Hoppas jag inte blir sån som går in i väggen efter några år!!

Nehe...ska hjälpa honom nu så jag får dra mig! Vi hörs imorgon igen! Inga bilder än från helgen :-( Min syster är lite seg när det gäller datorer...hur svårt kan det vara att lägga upp bilderna ? Ha?

Ha det bäst, ha en fin onsdagskväll!!! Kram //Emina

Madonna

Wohoo, jag ska på Madonnas "extra" konsert på Ullevi i augusti! Ska bli så jäkla kul att se henne! Fick tag i biljetter efter en stunds krångel och väntande, var typ nervös innan biljetterna släpptes, hehe. Säger bara en sak: ticnet.se suger bigtime!! Helt knasigt system verkar de ha och det känns verkligen som att det är nåt lurt med det. Satt i deras jäkla kö i över en timme och inget hände. Fick cykla ner till Lorensbergsteatern till slut och där fick jag tag i biljetter. Nu vet jag i alla fall hur jag ska göra nästa gång... Något irriterande bara att jag inte visste det från början. Men biljetter fick jag till slut, jippii! =)

Tröttast

Hej där. Ni får ursäkta mitt frånvarande ett par dagar nu, men jag har haft fullt upp. Helgen var underbar, umgicks med mamma, syster, hennes man och lillebror. Pappa är bortrest om ni undrar... Jag har faktist inte så mycket ork nu, har tänkt att gå och lägga mig. Idag var jag åter igen på praktiken efter sportlovet och hade fullt upp. Den här veckan är fullspäckad med planeringar och lektioner.. Gud att det kan vara så tröttsamt när man kommer hem? Jag somnade nyss på soffan och tänker mig att det är nog bäst att lägga mig i sängen så jag kan vara utvilad till morgondagens lektioner. Att jag måste planera till morgondagens lektion ska jag bara drömma om och ta tag i imorgon bitti!

Det enda jag ser fram emot nu är våren och värmen och att praktiken ska vara över :-) Sshhh säg inte det till nån!
I alla fall,,måste iväg nu, sängen ropar!!

Vi hörs imorgon, förresten tog vi ett par fina kort i helgen så jag ska försöka få dem av syrran och lägga upp! Ni får se imorgon om hon skickar dem till mig.....

We will keep in touch!! Kram // Emina

MANGO

Jag är lite besatt av frukten mango just nu. Köpte färsk mango förra veckan - jättegott! Sen köpte jag en Body butter från Bodyshop för ett tag sen som är helt underbar - den doftar supergott och är mjukgörande - perfekt. Och igår såg jag att det kommit en ny smak på Ramlösa - nämligen mango. Den var jag bara tvungen att testa och ja den va jättegod och fräsch.
Det är såå gott med MANGO!! Sen finns ju en bra klädbutik med snygga kläder som heter Mango oxå. ;-) Jag är med andra ord all into mango at the moment, haha.






Kram! //Carin

Alla Hjärtans Dag

Hej och Glad alla hjärtans dag på er!
Nu skulle man kunna skriva ett inlägg om hur överskattat alla hjärtans dag är, men jag tycker inte det....tycker det är en mysig och fin dag för att visa nära och kära att man bryr sig om dom. Egentligen borde man göra det lite extra varje dag, men eftersom det kanske inte görs så är det bra att vi har en särskild dag för det.

Gjorde en lite rolig observation igår när jag var på väg ner till stationen; man märker verkligen på stan när det är fredag, för nästan alla går runt med en lila systemet-kasse i näven, gammal som ung, kvinna som man, hehe!

Idag kom Tobias hem, så äntligen fick jag krama om honom. Har saknat honom de här två veckorna vi inte setts. Fick en alla hjärtans dag-present oxå. =) En duschkräm och bodylotion som han köpt i Norge och som luktade jättegott och fräscht! Märket kände jag inte igen, men det ska tydligen vara känt i hudvårds-kretsar, hihi. Sans Soucis hette det, nån som känner igen? =)

Nu ska vi strax laga lite god mat, öppna en flaska vin och glo på melodifestivalen (tyvärr finns inget bättre att titta på, men det är faktiskt lite kul ändå, hihi).

Ha en fin kväll!
Kram //Carin

Fredag

Hej,,tänkte skriva ett kort inlägg nu medans jag väntar på mamma som gör sig iordning så ska vi ta en sväng till samhället!
Det är så soligt och skönt ute nu, så vi ska passa på att vara ute, sen tar vi väl en sväng upp till moster och fyller ut dagen med olika aktiviteter...

Imorgon kommer även Lamija och Ebi så det kommer bli extra roligt, är alltid kul när vi samlas allihopa.
Nähe...nu ska vi gå men vi hörs kanske ikväll igen! Ha en fin fredag! Kram

Lunch tips!

Hej! Funderar ni som jag vad ni ska laga till lunch eller middag? Här har ni ett tips iaf! Bakpotatis med kycklingröra! Det var väl länge sen ni åt det? Röran går givitvis att göra annorlunda, här testade jag med purjolök och kyckling.


Receptet

Fräs purjon och kyckling. Kycklingen skär du i små bitar..Krydda ordentligt.. När det är klart så tillsätter du creme bonjour med smak av Indian Curry, eventuellt lite mer vanligt creme fraiche och rör ihop! Smaka av. Röran är klar! Potatisen ska bakas i ugnen i 1h, salta ordentligt innan du lägger den på plåten och skär ett kors på fram och baksidan. Det här är inte favoriten, men smakade okej. Jag gillar mer tonfiskröra..får göra det nästa gång!
 

Hoppas det smakar! Förresten, det här börjar bli en matblogg...är inte meningen direkt från början men är ju alltid roligt med lite mat tips... ;-)
Kram // Emina

Hej Hej

Har inte uppdaterat mig på bloggen på några dagar nu. Är lite tråkigt att datorn har kraschat men så är det, allt kommer krascha förr eller senare! Sitter på jobbet och det är rätt lugnt så jag tänkte passa på att göra ett inlägg! Just nu händer väl inte så mycket, har sportlov så jag är ledig. Har visserligen lite att planera till måndag och de 4 kommande veckorna men det får jag ta tag i lite senare... Förresten så ska jag på torsdag hemåt till mamma, syster kommer också till helgen så vi ska umgås och ha såå trevligt, can't wait!!

Måste dela med mig av gårdagens surprise party...Några vänninor kom över och överraskade mig lite, men jag anade att de skulle komma så jag förberedde en rulltårta! Jag fyllde ju år trots allt i förra veckan! Tack alla ni som inte grattade förresten ;-)


Är du sugen? Detta är någon typ av rullpannkaka med fyllning av philadelphiaost och grädde med bär...mums! Fint kort jag tog förresten, eller hur? Anyway, här är 2 till bilder från igår..

 cheers! :-)

Ha det gött så ska jag iväg och göra nån nytta, måste skynda på här känner jag...!
Kram // Emina

Monday bloody monday

Hellu!

Måndag igen efter en mycket lugn och nästan tråkig helg. Tobias åkte till fjällen tidigt i lördags morse och vi hann inte träffa varann innan han åkte - tråkigt. :-( Saknar honom väldigt mycket just nu, men på ett sätt är det skönt att man klarar av att vara ifrån varandra också. Även om det är jobbigt så har jag inte panik utan vet att vi kommer ses snart igen. Sen glädjs man ju verkligen när man väl träffas, man tar vara på tiden på ett annat sätt.

Kollade på Melodifestivalen i lördags. Skulle inte gjort det först tänkte jag, men sen hade jag inget bättre för mig. Jag kan bara inte fatta att af Ugglas gick vidare! Låten var ju inte alls bra! Och att den internationella juryn hade röstat fram henne??!! Jag fattar ingenting... Nästan så man undrar om de inte hade fifflat me telefonröstningen på nåt sätt, hehe. Jag tycker i övrigt att helt rätt låtar gick vidare ill finalen. Alcazar är bra disco/danslåt och Emilias låt var härlig. Det nya röstningssytemet suger dock. Jag tror inte att folk kommer rösta lika mycket längre och att SVT kommer förlora på det.

Vinkvällen hos mig i torsdags var mycket lyckad! Vi pratade och skrattade och hade väldigt trevligt ihop. Ost och kex är ju bara så gott! Man får aldrig nog! Fick två fina buketter med tulpaner, en av Frida och en av Caroline. Jag blev så överraskad och glad för det! Inte varje dag man får blommor. Och det piffar upp lägenheten så fint så.

        
Dukat bord med                          Vackra tulpaner
massa gott

Har nåt jäkla vägarbete pågående utanför mitt fönster och det är så störande. De har hållt på nu med sina grävmaskiner sedan i torsdags och sätter inte igång förrän sent på kvällen, runt nio-tio, och sen håller de på halva natten. Inatt vaknade jag två-tre gånger för att de höll på att gräva och borra och greja, så irriterande. Fattar de inte att man vill sova på natten och hur lång tid kan det egentligen ta?! De verkar inte göra nåt vettigt heller, bara gräva och gräva, sen lägger de igen hålet och gräver upp det igen kvällen/natten efter. Skumt!

Ha en trevlig kväll!!
Kram //Carin

Lördag kväll

Tjo, har inte kunnat göra några inlägg på grund av att min dator har pajjat lite :-) Lämnade den på El giganten idag för att se vad felet är, tror det är hårdisken som har gått sönder. Hoppas jag kan få en lånedator så länge..

Just nu sitter jag hos Alma,,en kompis till mig och umgås...kom för en stund sen. Vi sitter och dricker te och pratar lite! Igår gjorde jag väl inget speciellt heller, gick på fiket med Amir och hans killkompisar. Var så trött efter praktiken att jag somnade rätt tidigt när jag kom hem, så är det när man jobbar! Anyway.. ska gå nu men vi hörs väl snart igen!!

Ha en fin helg,, Kram Emina

Torsdag blir fredag

Idag har varit en bra dag. Har grupparbetat och sedan varit på ett läkarbesök för några leverfläckar, men det var ingen fara med dem. Ska ev. ta bort en på sidan av kosmetiska skäl.

Kvällen avslutades med en mycket trevlig vin- och ostkväll i goda vänners lag. Vi tjötade och skrattade och hade jättekul. Tack för att ni kom! Sen vinkade vi till vägarbetsmannen på gatan utanför också, han verkade väldigt glad för det, haha!

Nu har dagen redan gått men GRATTIS EMINA PÅ FÖDELSEDAGEN! Hoppas du haft en underbar dag och att din helg blir bra!

Nu: God natt gott folk!

Kram! //Carin


It's my party and I can cry if I want to :-)

Ja som ni kanske inte vet så fyller jag 24 idag, inte alls kul!! Jag tror inte att jag är födelsedagstypen riktigt, jag ser inte fram emot att fira med tårta och presenter! Jag är lite som Jehovas Vittnen! Några som jag känner gör det varje år men jag har inte riktigt haft en sån uppväxt eller hur man ska säga...vi firade alltid fördelsedagar när vi var små och även äldre men inte i samma utsträckning! it is no big deal for me! Fick höra idag att min syster är precis likadan, så roligt...Men om jag ska erkänna nu så skulle det sitta fint med en tårtbit nu... :-)

Har inte riktigt haft tid att tänka på det innan, kom hem från praktiken, åt mat, sov en stund och först nu har jag en stund för mig själv.... Amir kunde inte komma pga att han ligger och är sjuk stackare! Ringde efter några tjejkompisar med det är för sent nu för dem att komma..... Aja...ska göra lite pannkakor nu tror jag och sen måste jag förbereda inför morgondagens lektion!

Förresten, dagens första lektion gick skitbra!! Gud vad orolig jag var innan men när jag väl ställde mig där framme så var jag liksom en helt annan person! Fantastiskt roligt...vi diskuterade vad Läkekonsten är, hälsa, sjukdom, I- och U- länder osv, det var riktigt kul! Imorgon har jag Religion, måste förbereda lite nu....

Nehää...ha en fin kväll, speciellt du Carin, Caroline och Frida!! Önskar jag kunde vara med er och dricka lite vin!!

Puss //Emina

Effektiv

Jag älskar kvällar som denna när effektiviteten är på topp och självdisciplinen god. När mycket blir gjort på kort tid och det samtidigt är kul. Jag har ikväll tvättat, joggat, duschat, diskat, dammsugit, städat toalett och dusch, sopsorterat samt rent allmänt plockat undan och slängt sånt som legat och skräpat. Jag kan känna mig nöjd och gå och lägga mig med gott samvete. Känns bra att såna småsaker som att städa ibland kan vara så kul, men det allra bästa med det är nog ändå resultatet, att se hur rent och snyggt det faktiskt blir. Annars är det tyvärr lätt att man blir hemmablind.

Tio minuter kvar till klockan är elva. Och då ska jag va i säng...

God natt på er!
Kram //Carin 

Ett fint brev på posten

Hej,,idag fick jag en tidig födelsedagspresent av försäkringskassan! De har nämligen beräknat att jag fick för lite pengar i bostadsbidrag år 2007, så de tänkte betala tillbaka vad jag borde ha fått :-) Tackar och tar emot! Fantastiskt, eller hur? Det blev många hundralappar extra i kassan; gör att man blir glaaad

Spoil Alert!
Igår kväll såg jag och Amir revolutionary road med Leonardo di Caprio och Kate Winslet, den var jättebra! En riktigt bra film som jag kan rekommendera! Femtiotalet i filmen kunde lika gärna spegla hur livet är idag för många. Någon gång i livet kommer vi undra "Hur hamnade jag här?"  för vi har liksom  drömmar över vad vi ska göra med vårt liv men frågan är om de blir verkliga i slutändan? Är vi nöjda med vad vi har åstadkommit och hur många av oss går till ett jobb som de verkligen trivs med? I Leo Tolstoys bok Anna Karenina börjar han med att skriva "Alla lyckliga familjer är varandra lika, men den olyckliga familjen är alltid olycklig på sitt speciella sätt" vilket kan ses som ett svar på revolutionary road. Filmen väckte i alla fall några tankar hos mig om familj, äktenskap och framtid..

Imorgon har vi tänkt att gå på bio och se The Curious Case of Benjamin Button med Brad Pitt,, tror den är riktigt bra, 13 oscarsnomineringar minsann!

Nu ska jag iväg och ta en dusch och sen läsa på till morgondagens första lektion jag ska hålla i!
Wish me good luck!
Ha en fin kväll, Puss och Kram //Emina

Snö snö snö

Just som man har börjat längta efter vår och värme och se fram emot nya vårkläder så kommer det snö. Det bara väller ner från himlen. Stora vita fjuniga flingor. Lite mysigt, men ändå inte. Kunde ju kommit liiite tidigare. Tråkigt att man inte kommer kunna använda snön heller. Har inte åkt skidor en enda gång i år och kommer nog inte göra det heller. Särskilt inte nu när jag inte kan följa med till Norge heller, synd. Jag som älskar att svischa ner för backen i full fart och njuta av all snö. Får bli en annan gång. 

Idag har det grupparbetats hela dagen. Har gått bra och vi har kommit en bit på vägen. Det är skönt att man kan vara nästan helt ledig när man kommer hem och inte behöver tänka på skola. Att grupparbeta är nästan som att gå till jobbet.

Imorgon ska jag ha vinkväll härhemma med Caroline och Frida som gäster. Har inhandlat det mesta redan, ska fixa lite frukt lite senare bara. Sen är allt inköpt och klart. Tre sorters vin att välja på samt ost och kex - mumsigt värre. Ser verkligen fram emot det eftersom det var ett tag sen vi sågs nu. Och vin och goda vänner är ju alltid en trevlig kombination. =)

Nu måste jag ta en liten powernap. Känner jag behöver det. Har blivit alldeles för många sena kvällar på sistone så jag behöver ta igen mig lite. =) Ska därefter tvätta och jogga en runda.

Ha d fint allihopa!
//Carin

Snart lunch

Hej alla där!! Jag tänkte bara berätta för våra nya läsare om att vi är två tjejer som skriver denna blogg ihop, jag Emina och Carin. Jag får en känsla av att det kanske inte kommer fram, men har jag fel så sorry! Jag är på praktiken nu, trivs jättebra, sitter och planerar, eller har planerat inför min lektion på torsdag som kommer att handla om läkekonsten!! Wohooo..är lite att läsa..

Jag väntar på Veronica som också har sin praktik här så vi kan gå och äta lunch! Blir så snabbt hungrig känner jag....Idag ska jag en sväng till Amir...Kanske hitta på nåt kul? I don't know! Anyway, skulle bara höra av mig lite snabbt för jag har inget att göra just nu förrutom att vänta....

Ni får ha det bäst så länge!! Kram / Emina

Ny vecka, nya äventyr

Hela min eftermiddag har gått åt till att koppla om ca en miljon sladdar från en dator till en annan. Men jag lyckades få ihop det till slut och allt fungerar perfekt nu! Jag måste säga att jag ändå är ganska teknisk av mig. Ringde inte och bad Tobias om hjälp en enda gång. Kvarstår dock ett litet problem och det är att min skrivare inte vill fungera ihop med den nya datorn, är något med drivrutinerna tror jag, den går inte installera. Antagligen är skrivaren för gammal och passar inte ihop med windows vista. Får lösa det imorn på nåt sätt...

Helgen har för min del varit lugn. Jobbat lite, slappat lite, ätit gott och varit på handbollsmatch för 12-13-åriga tjejer (Tobias lillasyster spelade, mkt spännande och något våldsam, hehe. Hon gjorde typ 10 mål i matchen, skitduktig!).

Duggan i fredags gick bra (tror jag), jag hann iaf svara på alla frågor denna gång vilket jag inte alltid gör. :-S Och denna veckan kör grupparbetet igång. Känns intressant och kul och jag tror det kommer bli mkt lärorikt.

Hmm, jag är lite sugen på att testa mineralsmink. Tobias mellansyster Karolina kom hem med det igår, hon hade köpt ett startpaket med mineralsmink. Jag har kollat på det innan, men vet inte om jag vågar testa pga mitt extremt saharaöken torra ansikte. Å ena sidan tror jag inte det är bra för att jag har så torr hud och det kommer synas pga mineralpudret fast å andra sidan verkar mineralpuder bra även om man är torr för att det är naturligt och står att det är bra för känslig hud och jämnar ut. Svårt det där. Funderar på att testa det iaf och se hur det verkar...

Nu blir det kvällsmat!
Gonatt allihopa!
Kram kram //Carin

Hakuna Matata!

Hej, jag måste bara berätta att jag har en fantastisk dag idag! Allt känns bra, hakuna matata!! Har tidigare haft lite mycket att göra och mycket att tänka på och när jag har det så är jag inte mig själv på nåt sätt! Jag får ont i magen, får magsår, ont i huvudet, kan inte sova osv..Är liksom inte mig själv då...Men nuuu Nu är allt perfekt! Nu mår jag bra, och så ska jag ha det framöver speciellt nu när vi har solsken ute!! Jag njuter även på min praktikplats...min handledare är bäst, han ger mig fria händer och jag har planerat mina 5 veckor med klassen i historia nu, och jag ser fram emot att börja på torsdag!

http://www.youtube.com/watch?v=umhhP6jefmA Här har ni Hakuna Matata låten från Lejonkungen, den är Bäst!!

Här är också min outfit från i Lördags, var otroligt nöjd med mitt val ;-) Tog mig ett bra tag att hitta vita strumpbyxor, finns ingenstans att köpa, Kappahl hade dessa men de är ändå lite för tjocka..finns inga vita tunna strumpbyxor...Men jag var nöjd!



Tröja från H und M, jag och Carin beställde varsin då kändisar designade tröjor för Fashion Against Aids, min är från Ziggy Marley "Love is my religion". Tror Carin beställde från någon annan kändis...
Kjol Second hand
Skärp Esprit
Strumor Kappahl

Ska vila lite nu,,ni får också ha det bäst!! Kram / Emina

Gårdagens middags tips!

Hej, tänkte dela med mig av gårdagens recept på laxpudding! Jätte enkel och god maträtt, behövs inte många ingredienser heller! Lycka till om ni väljer o göra detta..och hör av er om det var gott!

Det här behövs:
* 200 g lättrimmad lax, går bra med annan också
*1 stor gul lök
* potatisar
* dill
* 1 ägg
* 2.5 dl grädde
* salt och svartpeppar
* riven ost om så önskas

Börja med att hacka löken och fräs den lite i pannan så den blir mjuk. Skiva potatisen tunnt, jag kryddade den med salt och peppar. Lägg ett lager på botten av en eldfast form och varva sedan med lök och lax och hackad dill.

Sedan fortsätter du att lägga på nya lager med lök, potatis, lax och dill. Avsluta med potatis.

Vispa ihop ägget och grädden och häll det över potatisen. Avsluta med riven ost om du vill. Grädda i ugnen ca. 45 minuter tills allt har fått fin färg och potatisen är mjuk.


Där har ni det om ni väljer o laga detta! Nu ska jag fortsätta ligga i min säng och tvingas titta på fotboll för Amir är här och han  måste se på fotboll! :-) Söndags fotboll..boring...Igår hade vi jätteroligt men det berättar jag om en annan gång.
Peace Love and Happiness!
Kram //Emina

RSS 2.0