Mattips!
En av mina favoriträtter är Flygande Jakob. Det är så himla gott! Så här kommer receptet. Och gillar ni inte banan i mat - skippa det och ta i champinjoner eller bacon istället.

RECEPT för ca 2-3 personer
2-3 kycklingfiléer eller 1 färdiggrillad kyckling
2-3 bananer
1 pkt mellangrädde (2,5 dl)
1 dl chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
Ev. 1 pkt bacon
Ev. 1 brk champinjoner (ca 200 g)
Till servering: Kokt ris (t.ex. jasminris), salta jordnötter, sallad, chutney och bröd.
Gör så här:
1. Skiva filéerna i små bitar och stek dem. Eller rensa den färdiggrillade kycklingen.
2. Fördela kycklingbitarna i en ugnssäker form.
3. Lägg på skivad banan (och ev strimlad, knaperstekt bacon och skivad champinjoner).
4. Vispa grädden skummig och blanda i chilisåsen och salladskryddan.
5. Bred gräddblandningen över kycklingen i formen, fördela den jämnt.
6. Gratinera i ugnen 15-20 min på 225 grader.
Servera direkt med tillbehören!
Smaklig måltid!
//Carin

RECEPT för ca 2-3 personer
2-3 kycklingfiléer eller 1 färdiggrillad kyckling
2-3 bananer
1 pkt mellangrädde (2,5 dl)
1 dl chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
Ev. 1 pkt bacon
Ev. 1 brk champinjoner (ca 200 g)
Till servering: Kokt ris (t.ex. jasminris), salta jordnötter, sallad, chutney och bröd.
Gör så här:
1. Skiva filéerna i små bitar och stek dem. Eller rensa den färdiggrillade kycklingen.
2. Fördela kycklingbitarna i en ugnssäker form.
3. Lägg på skivad banan (och ev strimlad, knaperstekt bacon och skivad champinjoner).
4. Vispa grädden skummig och blanda i chilisåsen och salladskryddan.
5. Bred gräddblandningen över kycklingen i formen, fördela den jämnt.
6. Gratinera i ugnen 15-20 min på 225 grader.
Servera direkt med tillbehören!
Smaklig måltid!
//Carin
Kommentarer
Trackback