Düsseldorf - here I come!

Wihuu! Jag ska till Düsseldorf med mamma till helgen, 2-4 okt. Hade nästan glömt bort det. Men det är ju kul att man kan bli positivt överraskad av samma sak två gånger. =) Vi ska dit på kombinerad jobb- och nöjesresa. Det är nämligen bageri- och konditorimässa i Düsseldorf och jag har fått äran att följa med mamma dit för att kolla in nyheter och reka läget i bagerivärlden. Har aldrig varit i Düsseldorf innan så det ska bli väldigt kul. Ska köpa med mig lite Krombacher (tysk öl) hem till Tobias, då blir han glad!








Ska bli kul att få prata tyska igen, även om det känns som att man glömt bort det mesta av allt man en gång kunnat. Kenta skulle nog bli besviken om han visste. Fast han har ju, enligt rykten, fått sin Wohnung im Göteborg så han har nog inte så mycket bekymmer numera som pensionär. =)

Ha det gött alle leute!
//Carin

Irritationsmoment

Det här inlägget framstår nog som ganska löjligt jämfört med Eminas förra, men jag känner ändå att jag måste få utlopp här för att kanske störa mig något mindre efteråt.

Jag har på sista tiden haft två irritationsmoment av skilda slag:

Nummer 1: "Modeirritationsmomentet"
Jag tycker att det är väldigt snyggt med tights och leggins. OM man har någonting över tightsen det vill säga, t.ex. en lång skjorta, tunika eller klänning som går ner över rumpan. Men nu har det börjat poppa upp fler och fler på stan som går runt i tights i en kort liten jacka eller tröja UTAN någonting som täcker rumpan. Hur snyggt är det att se varenda liten skavank på skinkor och lår? Det känns så naket på något vis. Man går ju inte runt i strumpbyxor utan något över rumpan. Jag kanske har missat något här som är jättemodernt, men jag klarar bara inte av att se det. Det ser ut som att de gått utanför dörren och glömt det mest viktigaste plagget.

Nummer 2: "Folkirritationsmomentet" 
Det andra som jag upptäckt på sistone i skolan och i jobbet, men även i andra sammanhang är att det finns väldigt många som kan prata på i 5-10 minuter utan att en endaste gång lämna minsta lilla lucka för någon annan att göra ett inlägg. Varför gör man det?! Är man så upptagen av sig själv då att man inte alls tänker på att det faktiskt är fler personer närvarande?! Främst har jag märkt detta i diskussioner eller genomgångar av tankar med folk. Det blir ju liksom ingen diskussion om ingen annan får komma till tals. Okej om man måste berätta och prata på lite för att komma fram till något, men när det bara blir massa babbel om samma sak utan att man lämnar en lucka och utan att någon annan får en chans att tillföra något då kan jag känna att något är fel. Eller så är det kanske hos mig felet ligger, att jag inte är tillräckligt bra på att hävda mig själv gentemot andra?! Fast jag kan ändå tycka att man kan visa lite hänsyn till sin omgivning. Aja, detta är egentligen mer något som förvånat mig än irriterat mig. Men att det finns så många självgoda människor därute är faktiskt lite irriterande.


Skönt att skriva av sig lite här när man har massa tankar som snurrar i huvudet. Hoppas ingen tar illa upp av mitt inlägg. Men skriv gärna vad ni tycker! Har jag rätt eller fel? =)

//Carin

den rätta vägen


Igår var det lördag och jag och Amir hade planerat att se Pablo Francisco här i Jönköping. Biljetterna hade vi köpt redan i juni om jag minns rätt. Vi har väntat på den stunden hur läänge som helst och vi var så glada och väntade med spänning på att dagen skulle komma. Dagen kom men ingenting räknades längre, allt omrking oss var obetydligt och Pablo var helt plötsligt oväsentlig för oss båda. Vi går och planerar saker och ting som om de verkligen kommer att hända oss men en dag inser man att ingenting är säkert och att man inte ska ta saker och ting för givet, inte ens morgondagen. Ingenting är säkert! Under några få sekunder kan allt rasa för en och då är alla ens planer minst sagt ointressanta. En nära familjemedlem till Amir är på sjukhus i Linköping och för att inte gå in nära på det så är det verkligen inte lätt för oss. Förhoppningsvis kommer allt att bli bra men när man är med om en svår situation börjar man fundera på livet och livets mening och hur man tar saker och ting för givet. Det är inte lätt att möta svåra situationer i familjen för det är det viktigaste och närmaste man har. Då jag har tron på Gud vet jag att allt har sin mening och att vi har en rätt väg att gå. Den vägen gäller att hitta och när man har gjort det kommer man att möta både gott och ont under vägens gång så som prövningar, lycka, nergång, skönhet, ilska, förlust..jaa vägen är ju individuell och det gäller att finna sig i den när man väl har börjat att gå på den...

Ta inget och ingen för givet!
Love //Emina


Saknar..



Varför går tiden så himla fort?! Sommaren är redan över och det gick väldigt snabbt...snart är det vinter igen! Jag tror inte att jag hänger med...jag vill ha sommar i 6 månader så att jag hinner njuta av den ordentligt! Jag hade så himla kul den här sommaren så det är lite tråkigt att tänka tillbaka till det som har varit och att det redan är över.... Ja ja, det sägs att bättre tider väntar...

Har ingen lust till nåt idag! Tråkdag! Tror jag åker till Amir en sväng!
Ha en fin kväll!!
Emina

Usel dag

Usch, idag har varit en usel dag alltså och inte alls som jag väntat mig.

Dagen började väldigt bra med mysig frukost hos Caroline efter övernattning hos henne. Har varit förkyld sen i lördags och trodde att det var lite bättre imorse, men ack vad jag tog fel. När jag kom fram till skolan och skulle träffa min seminariegrupp kände jag hur näsan bara rann och rann samtidigt som den va täppt. Nässprayen jag hade med mig hjälpte såklart inte heller. Tacka vet jag Otrivin Comp annars, den är verkligen verkningsfull, men kanske inte så nyttig med tanke på hur den rensar ut och torkar upp. Fast den hade jag såklart inte fått med mig. Och dagen fortlöpte ungefär lika snorigt. Näsan rann och jag blev rödare och rödare under näsan av allt snytande. Kände mig så trött och förkyld och ful och äcklig. Ville bara hem. Och när jag äntligen kom hem och Tobias hämtat mig så skulle vi åka och handla mat vilket jag inte alls kände för. Det visade sig vara en ganska trevlig stund i matbutiken och allt kändes lite bättre.

Så kom jag äntligen hem och fick mig en välbehövlig varm och skön dusch och min mentala balans började att återfinna sig. Men just DÅ som jag slagit mig ner i soffan för att slappa och njuta lite av att zappa på tv:n så kände jag något konstigt i ena knävecket. Trodde det var en leverfläck först, men sen undersökte jag lite närmare och började få onda aningar. Jag tillkallade även Tobias och tillsammans konstaterade vi att det var en vidrig, snuskig och äcklig liten fästing! PANIK PANIK PANIK!!! Jag försökte sansa mig och gick och hämtade pincett. Sen fick Tobias göra ett ingrepp och avlägsna det vidriga lilla monstret. Efter att vi konstaterat att ingreppet var lyckat och att huvudet följt med bort så desinficerade jag med typ en halv flaska alcogel. All äcklighet som jag tidigare duschat bort återfann sig genast. Usch och fy för fästingar!! Vidriga små djur som dessutom inte gör någon som helst nytta i naturen, bara sprider sjukdomar. Jag tror jag kan ha fått fästingen i söndags när jag och Tobias vandrade i skogen, men denna gång kontrollerade jag inte efteråt om jag hade fästingar eftersom jag inte trodde de fanns vid denna årstid. Men ack så fel jag hade.

Nu har jag smält hela händelsen och känner mig inte riktigt lika äcklad längre. Men jaa usch alltså.
Ska ta och försöka sova nu eftersom jag ska upp svintidigt imorn. Men sen när jag kommit hem ska jag ta en välbehövlig tupplur! Längtar till dess och hoppas på en förhoppningsvis äckelfri dag imorgon! ;-)

God natt!
//En något omskakad och sjukt trött Carin

Mycket mat och disk och inget annat kul


Illustrationen kommer från en av mina favoritbloggar just nu med mycket inredningstips, mat, tips och ideér, vintage kläder och massor med kul; Underbara Clara. Hon har så mycket intressant i sin blogg och jag skulle vilja göra precis allt som hon gör :) Ne men mycket av det iaf, pyssla mer hade jag velat göra..och fortsätta med mitt måleri..Har ni tid kan ni kolla in den. Mycket av hennes stil påminner mig om mig själv och jag skulle vilja att jag var så påhittig som hon!

Idag har jag inte gjort mycket förrutom lagat mat. Amir är lite förkyld så då passade jag på att utnyttja alla grönsaker som jag har fått med mig hemifrån igår och gjort en god grönsaksoppa, mongold i vitlök och olivolja, lax med cantadou och stekt potatis. Mongold har vi mycket av på kolonilotten så den gäller det att utnyttja!

Mongold i mängder

Behövs:
* 1 gul lök
* 1 klyfta vitlök, mer om så önskas
* lite vatten
* 2 potatisar
* olivolja
* förvällt mongold

Stek löken i olivolja tills den är mjuk. Lägg i mongolden och vitlöken. Häll på lite vatten, men inte mycket. Det behöver inte täcka allt. Lägg genast i potatisen skuren i små bitar. Salta. Låt det koka sakta och häll på lite mer olivolja på slutet. Det ska koka på svagt värme tills potatisen är mjuk och det verkar vara klart. Detta är en medelhavsrätt som oftast serveras med fisk. Mycket gott.

ekologisk grönsakssoppa:


Behövs:

* blomkål
* morötter
* persilija
* 1 l vatten                                             
* 2 buljongtärningar
* creme fraice

Koka upp 1 liter vatten och lägg i buljongtärningarna. Lägg i blomkålen och morötterna. Låt koka tills de är mjuka. När de är mjuka mixar du soppan tillsammans med lite creme fraice. Färdigt!
Tänkte tipsa om en bra buljong - ekologisk - då vanlig buljong innehåller en massa skit. Denna är naturlig och bra. Finns på Konsum! Själv fick jag tipset från UnderbaraClara! Ett bra val! Yes!



Lax med cantadou:
* lax
* cantadou med smak av pepparrot
* salt & peppar, röd paprikapulver om så önskas
* persilija

Skär igenom laxen och fyll med cantadoun. Salta och peppra. In i ungnen i 20 min. Lättare än så lär det inte bli!

Smaklig måltid!

Nu ska jag iväg och äta en liten kaka!! Ha det gott gott folk!
Kram//Emina






En underbar dag



Vi hade en mycket fin dag igår, vädret var fantastiskt. Vi åt gott och umgicks. Mormor var även på beök hos oss och jag, mamma och hon gick ut en sväng på eftermiddan för att på fika ute i det fina vädret. Maten var också god så av den ska vi äta idag också!

Sol Sol stålande sol!



Check out my granny till cooling! Hon är så himla skön med hennes solglasögon! Hon trivs så bra så med oss på vår lilla picknick.

Jag i min klänning från French connection, köptes på rea i sommras! Ett bra fynd!
Amir kallar den för tennis-klänning. haha Liknar lite som de kjolar man har på sig när man
spelar tennis! I like it anyway!

Den goda Baklavan till efterätt. Mycket söt dock.

Idag åker jag, mamma, pappa och Maho till Jönköping för att besöka farmors grav. Hon gick bort 1994, två år efter att vi kom till Sverige och begravdes i den muslimska begravningsplatsen. Samtidigt passar de på att köra hem mig för jag har skola och arbeten att skriva på.

Ha en fin måndag!
Peace out//Emina

Världens mat



Jag och Mamma har lagat väldigt mycket mat idag, eller mamma har nog gjort det mesta,
jag har varit som en högra hand och hjälpt till. Imorgon firar vi Bajram och dagen innan lagar
vi maten så att vi imorgon kan umgås, äta gott och göra annat kul tillsammans! Det är helt
wunderbart!

Ovan ser ni lammgryta med okra. Okra härstammar från Afrika men används i många delar av världen. Grönsaken har spritt sig till Medelhavsområdet och används flitigt bl.a i Bosnien och Turkiet. Det är lättast att få tag på fryst okra i affären eller på burk. Mamma använder fryst. Färsk okra är tydligen svårt att få tag på. (?)
När man äter utav den här grytan kan man uppleva som om växten är "slämmig" och det för att den innehåller slämämnen som utsöndras vid kokning, därför är den även bra vid redning av såser, soppor och grytor.
Rätten tycker jag att man ska servera gärna med lite citron på för att få fram en lite syrligare konsistens. Personligen är detta en av mina favoriträtter!



Ovanför har vi maträtten sogan dolma. Dolma har sitt ursprung i mellanöstern och är ett samlingsnamn för oerhört många maträtter och det gemensamma för alla dessa maträtter är fyllningen. Dolma kommer från det turkiska ordet dolmak som betyder "att vara fylld". Fyllningen består av ris & köttfärs plus olika kryddor i de olika rätterna. De olika varianterna av dolma kan vara gjorda på vinblad, kålblad, tomater, zucchini, aubergine, paprika...Sogan dolma är gjord på lök. Man köper små gula lökar som man skär kanterna av och kokar i några minuter. Därefter ska man försiktigt få ut varje lökring ur löken så att man får några lökar ur en lök. Det är komplicerat och jag vet inte om jag ens kan förklara. Detta är en petig och tidskrävande maträtt som lagas vid Bajram eller någon annan högtid.
Min absoluta favorit!! Speciellt med creme fraiche på..mmm..
glöm inte några klickar med fett på :) Det är hemligheten bakom mammas goda recept!




Mmm pita/burek. Den klassiska och typiskt bosniska maträtten! Finns med olika fyllningar så som; spenat, ost, pumpa eller köttfärs. Den här på bilden är med ost, hemgjord ost dessutom :) Mmm krispigt och gott!! Receptet är också komplicerat då man gör degen själv som man kavlar ut tunnt tunnt tunnt och sedan fyller med de olika fyllningarna. För att göra det på det gamla sättet krävs att man är duktig när det gäller deg och hur konsistensen ska vara. För en annan kan det lika gärna gå bra med filodeg :) här är en förenklad variant från Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/matvin/jon/article1580998.ab




Fruktkompott! Ett måste såhär på hösten när vi har en massa frukt att använda! Gott till och efter maten!! Frukten delar man i så stora eller små bitar man vill i vatten med socker och kryddor. Sedan kan man lägga i citron, vanilj, apelsinskal eller kanel. Man kan äta kompotten som sagt varm, kall eller med lite grädde på. Mängden vatten varierar också beroende på hur du gillar det. Mamma brukar ha en mer "vattning" kompott.



Brööd!! Mmm bättre än konditoriets egna! :) Äts med händerna såklart!



Jag avslutar med den här vackra bilden! Rödbetor! :) Snyggt med den röda och blåa färgen. Rödbetan är supernyttig. Den renar och stärker immunförsvaret då den innehåller mängder antioxidanter som behövs för att hålla oss friska! På vår kolonilott hittar man bastanta rödbetor, ekologiskt och bra.

Som ni märkar har jag en väldigt stor passion för mat. Tidigare har jag väl inte tyckt att laga mat är det roligaste jag vet, men på senare dar har jag upptäckt en passion och ett intresse för mat. Intresset är väl att äta nyttigt och få i sig en varierad kost. Passionen är att laga något nyttigt, gärna nytt, och gott som man njuter av istället för att "snabba" sig i köket och få ihop det. Vissa dagar hatar jag att laga mat, jag har inga idéer och dessutom att laga bara till mig själv kan inte vara så roligt. På vardagar har man kanske mindre tid till matlagning och då blir det också att få till något snabbt.

Att laga mat när man firar något eller vid en högtid kan jag tycka är lite charmigt. För vad vore te.x bajram eller jul utan mat? Eller om vi ska ha fredagsmys? (hatar ordet men passar så bra in här) Ett bröllop kanske? Släktträff? Ja vad som helst...Alla samlas kring bordet, pratar och äter gott. That's it!

Ha en fin lördagskväll. Nu ska jag vila efter dagens hårda arbete!
Love //Emina




Torsdag

Det blev ingen marmelad igår. Kom på att jag inte hade några burkar att lägga den i. Men ikväll då jäklar ska det kokas marmelad. =) Ska hämta några burkar hos mamma och farmor. Jag var ändå lite nyttig och bytte lakan igår. Det var så skönt att gå och lägga sig sen. Jag somnade nästan direkt efter att jag lagt mig.

Idag har jag ytterligare ett seminarie framför mig och sedan blir det plugg i bibblan.

Imorgon kommer Emina och Frida hem till mig! (Som ni säkert redan sett i föregående inlägg =) ) Jippii! Ska bli så kul att träffas och umgås! Det är inte alltför ofta vi kan träffas alla tre. Ser fram emot det!

Nu ska jag gå och förbereda mig inför seminariet.

Peace and lööv!
//Carin

Snart helg..?!


hittade den här bilden på nätet och gillar den skarpt...

Vad är det med helgen egentligen? Har tänkt på det i ett par dagar nu då jag ser folk på
facebook som galningar (speciellt de som jobbar) räkna ner till fredag. "Idag är det tisdag, bara
3 dagar till helgen"
. "Onsdag- mitten på veckan- snart fredag"..osv. Fredag och fredagsmys är
säkert nåt många längtar efter, speciellt när de jobbar, jag kan förstå det.. Jag vill verkligen inte
känna så när jag börjar jobba för då måste det ändå vara så trist på jobbet att man bara längtar
efter helgen. Vardagarna ska ju också vara en del av vardagen... :)

På fredag åker jag hemåt. Jag, Carin och Frida ska träffas på fedag hos Carin och laga lite gott
och umgås! Det var så länge sen jag såg Frida..saknar henne! Carin såg jag för inte så länge
sen men det är ändå alltid lika kul att träffas för vi har alltid så mycket att ta igen! Synd att vi inte
träffas regelbundet! Men bättre nåt än inget alls!

På söndag är det Bajram! Ja juste,,redan! I år är ramadan rätt tidig så därför infaller Bajram den 20 september i år och varar i 3 dagar! Jag ska umgås med familjen och äta en massa gott! Yey!

Det är mycket som händer nu framöver! För att nämna några saker snabbt som jag ser fram emot; Pablo Francisco 26 sept! CAN'T WAIT!! 3 oktober FKBiH party! Alla dessa fester som fotbollslaget annordnar är hur bra som helst! Kommer bli bäst nu!! Sist men inte minst PARIS i 5 veckor i November!!
Yes dude,,men så fort allt är bekräftat skriver jag mer om det!! Wohooo!!!

Ska läsa lite inför morgondagens föreläsning!

Peace//Emina




Träna träna och marmelad

Har precis sprungit 5 km och gjort 15 mördarsitups på en sån dära boll (och de är jättejobbiga, man har ont i hela magen efteråt). Men ack så skönt det kan va att träna! Jag känner mig uppfräschad efteråt och klar i huvudet.

Ikväll ska jag koka plommonmarmelad. Mums, hoppas den blir god. Det stod i ingredienserna att det skulle vara 2 msk mörk rom och det hade inte jag. Tills idag. Blev tvungen att köpa det efter att ha kollat runt med halva släkten om någon hade mörk rom. Och det hade de inte haft på många år, hehe. Kändes så onödigt att köpa en hel flaska för 2 msk, men som tur var fanns en lite mindre flaska att köpa. Och resten får jag väl dricka upp vid nåt festligt tillfälle.

Nu: mot duschen!

//Carin

Fuldag

Det är väl dags att jag gör en comeback i den här bloggen. Kommer inte ens ihåg vad eller när jag skrev senast...

Har fullt upp på dagarna med skola varje dag. Vi har föreläsning eller seminarie varje dag de här fem första veckorna. Därefter ska vi skriva ett lite större PM och då kan jag vara hemma och skriva det. Annars pendlar jag varje dag till skolan, vilket är lite jobbigt fast ändå ganska okej. Det är ju bara för en kort period och sen har jag sovit några dagar hos Frida så jag sluppit gå upp vid halv fem de dagar jag börjat åtta. Jag brukar plugga eller sova på tåget så tiden används ändå väl.

Usch, idag kände jag att det var en fuldag när jag vaknade. Inget i garderoben kändes snyggt och hur jag än försökte var håret ändå platt och livlöst. Kände mig så glåmig och blek. Man bara går runt och känner sig ful hela dagen och vet inte varför egentligen. Alla andra på stan ser såå mycket snyggare ut och man vill bara hem. Vet inte om det här brukar hända nån mer eller om det bara är jag?! I just hate those days!

Nu ska jag snart på seminarie, men ska blogga snart igen! Och då om nåt roligare än det här inlägget. ;-)

Peace out!
//Carin

chick flick



Var på bio med mina tjejkompisar och såg The ugly truth ikväll! Det var en romantisk komedi som var helt okej. Dock som många komedier var den förutsägbar och slutet vet vi redan innan vi ska gå och se den. Men det gör inget när man är med sina tjejkompisar och vill se nåt romantiskt och roligt, inte krig och elände. Romantiken håller oss vid liv så därför behöver vi den ibland på film också....Om jag ska jämföra filmen med en annan så skulle det få bli Hitch, ni vet den med Will Smith och Eva Mendes..



I fredags såg jag och Amir He's just not that into you med rätt många kända skådesspelare. Konceptet kommer från Sex and the City när Miranda får höra "He's just not that into you" från Carries pojkvän vilket förklarar alla hennes bekymmer med dejting. Den här filmen, precis som den ovannämnda, handlar om tips och ideér när man dejtar. Alla problem man stöter på och hur man hittar den rätta!

Dessa två filmer kan man dra nytta av när man själv dejtar och ska hitta en kille,,eller? hehe jag vet inte. Själv tycker jag om att se en bra film, dessa två är för mig del helt okej. Jag behöver se en chick flick once in a while!

Love// Emina



Indiskt? Ja, tack!



God indisk gryta med kyckling i god non-fat sås! Enkelt och gott!
Behövs:

*kycklingfilé
*santa maria spice mix - kerala curry - smak: coconut, lemon, yellow curry
*kokosmjölk på burk, Icas är bra
*ris

hmm var det inte nåt mer?! Nää tror inte det. Valde att inte ha nån grönsak men självklart kan man ha det, som paprika, lök eller nåt annat gott! Vill man krångla till det kan man självkart göra det!

Gör såhär:

Bryn kycklingbitarna tills de är klara. Tillsätt krydmixen och rör om, avsluta med kokosmjölk och låt det hela puttra i några minuter. Serveras med riset.


enkelt, nyttigt & gottigott!

Detta serverar jag med rödbetor som jag kokade och gjorde sallad av. Supergott! Älskar rödbetssallad. Dock tar det en bra stund att koka rödbetorna,,tror att det nästan tog 2 timmar på svagt värme i kastrull.
Men då kan de stå i kylskåpet rätt länge och användas lite i taget. Lägg rödbetorna som de är i kastrullen utan att skära eller skala för mycket av innan ni kokar dem, då kan de stå längre i kylskåpet när de är kokta.

här skivar jag rödbetan och serverar med lite olja, vinäger, salt och pressad vitlök!


fredagsmys? Nej, helst inte


förra veckans fredagsmys? Sanela & Alma på besök för te och pannkakor!

Fredagsmys? Ja, jag stör mig så fruktansvärt mycket åt det här löjliga, påhittade ordet! Ordet mys överhuvudtaget kan jag tycka är sådär jobbigt och löjligt att ens uttala. Jag vet inte om det är bara jag som tycker det, men det är så mycket typiskt svenskt. Säg vad du tycker, men det känns så. "Ska vi mysa?" Jag känner nu för att ta ut min aggression här så därför blir ni lidande! :)

Måste man kalla det för fredagsmys för att man äter god mat och gott vin till, samlas med vännerna för en kopp te och pannkakor eller ensam i tvsoffan med en filt och Ben&Jerry's i näven?! Alla som ska "mysa" ååå sååå trevligt!! Sen då? Who cares! Jag visste inte det men Fredagsmyset har tagit sig in i Svenska Akademiens ordlista för några år sen! Great!

Jag kan se EN positiv grej med det här ordet vilket är att det kan komma att bli en religiös högtid gemensam för alla i Sverige oavsett etnicitet och religion! Då kan ALLA vara lediga på fredagarna oavsett vilken tro man har- och mysa! hahah Det här skulle bli perfekt liksom,,nåt gemensamt för alla Sveriges människor! Jag måste komma på bara vad som kan stärka detta just ur det religiösa perspektivet men när jag har kommit på det så ska jag komma ut med det till alla. Det skulle också bli nåt unikt för Sverige!

Förresten, tittar på Idol och äter Ben&Jerry's bohemian raspberry och den är inte god!! Har någon testat den? Fy,,smakar riktigt äcklit! Vet inte vad det är men nee..inte alls god faktist! Nån som vill ha? :)

Ska fortsätta MYSA nu, men vi hörs! Skriv gärna en rad eller två och tyck till!
Kram Emina

Vadå torr blogg?!


Ack Eva,,åt du av äpplet?! Nu får vi inte längre gå nakna, attans...

Mmm det kan man undra,,förvånas dock att vi fortfarande har intresserade läsare här då vi inte uppdaterar eller skriver särskilt mycket. Men vem har sagt att man måste skriva varje dag, eller hur?! Hos mig händer inte särskilt mycket,,finns inte mycket som kan hända. Vet inte om jag har nämnt det, tror nästan inte det, men det är ju ramadan och som troende festar man ju inte och går ut eller liknande. Det är en lugn och fridfull måndad med fasta och annat gott :) Jag fastar inte varje dag, då man går i skolan är det omöjligt då man får äta runt 20.00. Helgen kan man ägna åt det tycker jag. Kan man inte så kan man inte. Tycker det är otroligt roligt med religion nu, speciellt då jag går kursen Religion B nu. Vi läser mycket kristendom och bibeltolkningar och jag upptäcker intressant fakta hela tiden. Tro inte att jag ska konvertera till kristendomen, tvärtom :) Jag har nästan blivit lite beroende av att veta mer!! Min kunskap kring kristendomen var inte på en hög nivå innan vi började kursen och på endast ett par föreläsningar inser man vad det går ut på. Med historian i bagaget förstår man allt lättare.... Jag tror att jag ska skippa att gå in nåt mer för det här annars kommer jag inte sluta. Min åsikt kring det hela är nog bäst att hålla för mig själv. Om inte nån annan vill nåt annat?! Lite kristendomslära kanske? Eller ska ta upp ett ämne och starta en diskussion?! Nej,inte det?

I lördags var vi icke och red :( Förbannat! Gud hade andra planer minst sagt! Det dåliga vädret i lördags gjorde att vi inte ville. Får bli någon annan gång, om inte det hela var en förbannelse från Amirs sida och han fick som han ville :) hahha tror inte det..
Annars har veckan gått åt att plugga och inte mycket annat. Imorgon blir det nåt annat skoj då det är fredag och fint väder får vi!

Ska iväg nu, men jag skriver snart igen..har några recept att lägga upp ;)

Gud vare med er ;) Love//Emina





Gissa vad jag ska göra på lördag?


bild tagen från i sommras när jag var utanför Trebinje och vandrade i bergen

Jag ska iväg och rida Islandshäst!! Har äntligen fått Amir med på att boka en tid för en ridtur i det fria! Jag kan väl inte påstå att Amir är en djurmänniska som jag men titt som tätt börjar han att få mer känslor för de små varelsen :) Jag har kommit med den här idéen för rätt länge sen men då var det för honom omöjligt att ens tänka på att utföra den.. Men nu efter några år så sa han inte ens ifrån! Jipp så glad jag var! Ser fram emot det så mycket! Åh hästar,,det finns ingen bättre känsla som när man sitter på hästryggen och far iväg.. Obeskrivligt! Ska bli så mysigt så,,hmm bara inte någon slängs iväg från ryggen... neh islandshästar är ju snälla.. Jag får berätta mer senare men en sak jag längtar minsann lika mycket efter är lukten, ni vet lukten som bara finns i stallet,,,mmmm väcker gamla bardomsminnen!

Idag gick jag en promenadrunda med Sanela; försökte palla några äpplen men eftersom vi inte vågade var vi glada när vi knyckte var sitt och fortsatta promenera stolt..Ibland räcker det med ett. Efteråt åkte vi till Amela (Amci) för att säga hej då då hon flyttar till Norrköping. Hon är en av Sanelas vänner som har bott i Jönköping i bara 1 1/2 år så vi har hunnit att lära känna varandra lite..nu tar hon tag i studierna längre norrut och måste då flytta. Önskar henne lycka till!

Imorgon är det skola som gäller och sen läsning... Har lite kurslitteratur att läsa så det måste också göras! Ha det bäst för nu kallar sängen! Vi hörs!
//Emina

RSS 2.0