Happy New Year!!

Idag är det nyårsafton! Wihuu va mysigt! Ville skriva ett sista inlägg innan året är slut. Har verkligen haft fullt upp på sistone med julen och massa jobb så därför har jag inte skrivit. Har inte ens suttit vid en dator på jättelänge, fast ganska skönt ändå att vara ifrån datorn lite, man känner sig så beroende annars, hehe.

Ska strax åka iväg till Halmstad med T för att fira in det nya året tillsammans med nårra kompisar som bor där, kommer bli trevligt! Vi ska bo på hotell jag och T och sen ska vi käka middag hemma hos dom. Ska ha min klänning med rosor på mig från Lindex (den jag fick byta dragkedja på), hoppas det blir tjusigt. =)

Nu måste jag gå för vi ska åka. Ha en underbar nyårsafton allihopa och GOTT NYTT ÅR!!

Många kramar
//Carin


Gott Nytt år Ya'll!!

Vill önska ett Gott Nytt År till er våra kära läsare, ni är inte värst många men en del :-) 
Själv är jag fortfarande lite förkyld, vilket är jobbigt..kan det inte bara gå över? Jag är inte alls sugen att fira ikväll pga av massa omständigheter! Tycker det är lite jobbigt.... Aja skit samma, får bli som vilken fest som helst... Har inte heller köpt nåt speciellt att ha på mig ikväll....får rota fram nåt i garderoben, sy om eller nåt..som sagt jag bryr mig inte!

Ni får ha det gött ikväll och ha ett gott nytt 2009!

Kram //Emina
 
                                  

det var länge sen...

Det känns som att jag inte haft tid att skriva ett inlägg,,har varit lite upptagen här hemma! Samtidigt som det är något att göra hela tiden så har jag också blivit förkyld, vilket är jobbigt! Imorgon åker jag hem till Jönköping, har varit här ett bra tag nu... Saknar mitt hem nu! Varför jag har stannat här hemma så länge är för att mina kusiner har kommit hit på besök till moster med deras bebisar vilka är 6 mån och 1 mån, de är så söta att jag inte velat åka hem tidigare! Har varit med dem i princip hela tiden..lekt och umgåtts...skitkul!

Är så kul att umgås med släkten såhär, när alla är samlade! Släkten är inte stor men när vi samlas är vi rätt många speciellt med småbarnen nu! Saknar dock min syster och hennes man, det är bara de som saknas men de har det säkert bra i New York!

Nu ska jag sova, är lite trött.....Vi hörs imorgon då ska jag till Jönköpin!

God Natt / Emina
                                            
Vackra Sumeja och Jag, hon är det sötaste barnet jag sett!!


vila...

Nu är jag hemma hos mina föräldrar, måste säga att det är skönt! Har jobbat i två nätter och är helt slut nu, har blivit lite förkyld också, kanske brist på sömn! Nu ska jag vara här över helgen och umgås med nära och kära. Idag var vi på stan och gick runt i affärerna. Var rätt mycket folk, men jag hittade inte nåt speciellt, bara en fin skjorta till lillebror!
Nehä, jag orkar inte mer,,ska sova nu! Är helt slut, idag sov jag bara i 4 h !! Ska gå, ha det bra // Emina

Morgondagens fantastiska färsbiffar med torkade tomater

Tycker att jag har varit duktig idag! Jag jobbade igårnatt  och idag när jag gick upp satte jag igång att förbereda för morgondagen! Jag får nämligen gäster imorn förmiddag så jag ville laga lite mat! Eftersom jag jobbar inatt igen och kommer sova imorgon bitti så har jag förberett maten nu. Mmmmmm vad fantastiskt gottttt, färsbiffar med solrostorkade tomater i tomatsås!! Tror aldrig jag har lagat nåt såhär gott innan...eller jo det har jag :-) Just nu känns det så iaf!  Grejen är att hela receptet är liksom bara min egen fantasi. Skrev inte ner allt jag använde men vet ungefär!

Här har ni bilderna och receptet! Njut!


Färdiga resultatet

Receptet för biffar på ett ungefär:
köttfärs
ung 400-500 g för 4 personer (själv hade jag 800g) blev 20 små biffar
1 finhackad lök
2 ägg för att hålla ihop
finhackade solktorkade tomater
persilja
ströbröd
, häll på lite..
2 skivor bröd, blötlagda som jag smular (håller också ihop köttet) men kanske inte behövs?!
olika kryddor som:
svartpeppar, salt, allkrydda (vegeta), röd paprikapulver, oregano, andra örter om du har hemma, ta vad du vill, kommer smaka bra, gäller att våga!

Allt detta blandar du i en bunke och formar sedan till biffar, så stora du vill ha och steker i lite olja på svagt värme (3-4-an) Jag stekte ganska länge, ung 15 minuter då jag vänder sidorna fram och tillbaka tills det ser ut att vara färdigt. När biffarna är färdigtstekta tillsätter du direkt i pannan såsen som är:

en halv burk krossade tomater, mer om så önskas
grädde, 1 dl ungefär
en sked soya (för färgens skull)
Lite potatismjöl, en tesked, om du vill att såsen ska vara lite tjockare
en sked tomatpuré
och kryddor som: allkrydda, peppar, cayenpeppar (blir spicy), paprikapulver, persilija... Smaka av och tillsätt om det behövs nåt mer! Låt detta koka lite på svagt värme i några minuter, 10 ungefär.. och Njut sedan!

Det viktigaste tycker jag är att man smakar av hela tiden, jag smakar lite lätt på köttet med tungan innan jag steker för att se så att det är tillräckligt salt och såsen under koktiden för att vara nöjd..

Jag fick använda mig av två pannor.


I know you want it! :-) Har ni funderingar kan ni ställa dem. Detta ska jag servera med potatismos och kokta grönsaker! Kommer bli en höööjdare!

Kram Emina!

Dagens!

Kyckling i paprikasås!
kycklingfilé
2.5 dl grädde
paprika
lök
majsstärkelse eller potatismjöl
kryddor

Ett enkelt recept att tillaga! Klart på 20 min!
Stek kycklingbitarna och krydda dem med olika kryddor. Själv andväder jag salt, peppar, vegeta (allkrydda), stark röd paprikapulver, cayenpeppar, örtagård krydda! Tillsätt 2.5 dl grädde och rör om. Tillsätt genast paprika och lök i bitar. Lök är inte ett måste! Låt koka upp i några minuter på svag värme och tillsätt en ung en sked majsstärkelse för att såsen ska bli tjock, koka i några minuter till och Klart! Serveras med ris eller pasta!
Gott!


Bon Appetit! /Emina

Jag är rädd!

Jag tycker att det finns idioter i den här stan överrallt! Jag tycks stöta på dem hela tiden nu! Jag är rädd hela tiden när jag går ute, tycker det är mycket illa! Första gången jag stötte på en idiot var i slutet på augusti då jag var på väg hem från en kompis. Jag gick gåendes på torpa på en vardagskväll, klockan var runt 23.00, och en idiot kom springades mot mig, tog tag mig hårt i bröstet och sprang iväg några meter. Att han stod och tittade på mig i några sekunder efteråt gjorde att jag var ännu mer rädd. För vad tänkte han göra sen? Jag skrek "Din jävel vad håller du på med" han tittade på mig och sprang iväg. Jag var så rädd, chockad och skakade att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Som tur var bodde min kompis i närheten så jag sprang till hennes balkong! Ringde Amir och han kom direkt!
Jag ringde in till Efterlyst för några veckor sedan när de hade ett program om allt som har hänt här i Jönköping de senaste månaderna! En polis kontaktade mig efteråt och frågade om jag ville polisanmäla detta! Självklart vill jag det!
Idioter ska inte gå fria här! Den profilen de hade på efterlyst stämmer in på den killen som jag blev "brösttagen" av!

Den andra gången jag stötte på en idiot var i torsdags när jag var påväg hem från jobbet kl 07.15. Jag cyklade hem och han kom cyklandes mot mig. Jag försökte flytta på mig men han kom precis mot mig så att vi krockade och så att han stoppade mig. Jag försökte ju komma undan men han kom så inpå att han stoppade mig. Jag blev skiträdd!! Han såg läskig ut, gammal gubbe! Han skrek mot mig "duuuu" men jag lyckades komma ifrån honom och gasade i botten!! Snabbt cyklade jag ifrån honom men så vända jag mig om och han cyklade efter mig!! DÅ var jag rädd.....som tur är så bygger de en tvättstuga här utanför så det fanns massor med arbetare utanför mitt hem så då kom jag fram till dem och kände mig lite säkrare!

Idag var jag utanför åhlens, parkerade min cykel,  och skulle gå in. När jag är påväg in så kommer det ut en gubbe skitsnabbt och tar sin cykel som han parkerade en bit utanför dörren. Han kutar snabbt, och sätter sig på cykeln och cyklar därifrån så snabbt han bara kan, nästan så att han ramlar av cykeln! Han hade en stor tjock jacka med luva på sig. Jag hörde att det larmade i dörren, han tog väl med sig nåt! Idiot! Ingen reagerade inne i Åhlens eftersom det var så mycket folk. Jag gick fram till kassan och berättade för tjejerna som jobbar där. Tyckte att det var lite otäckt!

Nu är jag rädd, speciellt efter allt man hört och varit med om! Även om det inte är stora grejer som har hänt mig så är jag ändå rädd och osäker när jag går ute! Synd att det ska behöva vara så, men så är fallet!

Kram Emina

Tisdag 23 december

Hej allihopa! Ni är säkert upptagna nu, det är jag med...även om jag inte firar jul. Jag ska jobba imorgon och torsdag natt på äldreboendet, tänkte passa på, är ju dubbelt betalt! Sen på fredag får jag besök av mamma och pappa och deras vänner från Paris som är här på besök! Tänkte laga lite mat, kanske en kaka också....får fundera lite mer på det. Då ska vi ut på stan och gå runt när det är mellandagsrea, får inte missa det!

Igår var jag och Amir hos två kompisar, vi spelade charader. Det var skit kul. Det var jag och hon mot de två. Lite tråkigt att vi förlorade alla tre gånger som vi körde! Hehhe jag var lite dålig på att gissa :-) Vi tänkte spela igen på söndag, då vi förmodligen kommer att vara fler! Ser fram emot det, för det var hur roligt som helst!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och gå ut på stan en sväng med en kompis. Tänkte kolla lite innan rea vad som finns :-) kanske ta en fika också.... mm gott!

Ja ja, vi hörs och God Jul på er som firar!!

Kram// Emina


Juletider

Hejsan!
Tänkte göra ett litet inlägg så att ni vet att jag lever. ;-)

Jag har jobbat ända sen jag kom hemhem i fredags. Var lite ledig idag för att julhandla i Värnamo. Så nu är alla julklappar helt färdigköpta, skönt! Nu kan man bara njuta av dessa mysiga tider och se fram emot julafton. Åh, jag tänker på all god mat man ska äta, mums, och allt mys! Ska bli så härligt att vara ledig nårra dagar också och bara ta det lugnt.

Tycker det ska bli så kul att ge bort julklappar och jag hoppas att alla blir glada för det jag köpt....annars får de byta..haha.
Det är mycket roligare att ge bort klappar än att få tycker jag. (Okej, klart man tycker det är kul att få paket, spännande, men ändå roligare att glädja andra.)

Nu är det nog läggdags för mig, har en välfylld arbetsdag kvar som avslutas med bastubadande och uppesittarkväll.

GOD JUL till er allihopa! Hoppas ni får en härlig jul! Och hoppas vi får lite SNÖ!

Kram!
//Carin

snart Måndag!

Vilken helg det har varit,,har gjort allt och inget! Fredag gick åt att sova. Lördag gick åt att göra en massa olika aktiviteter!Var uppe från 06.00 till 03.00! Helt slut var jag! Idag har jag sovit ut ordentligt, ska inte säga när jag gick upp :-) Nu är jag lite seg trots lång sovmorgon, så ska lägga mig snart! Igår var jag på inflyttningsfest, Gud vad roligt jag hade! Tror att alla som var där tyckte att det var helt fantastiskt! De fixade till det så fantastiskt så det kunde inte ha varit bättre! Fanns massor med mat och dricka, alla kära vänner var där så det slår många fester!

Idag gick jag och Amir ut en sväng och sen över på en kopp kaffe till några vänner. Jag stannade kvar där en stund och Amir åkte för att klippa sig! Det var dags att han gjorde det hehe :-) Nu blir han säkert sur om jag påpekar det fler gånger!
Vi delade även en pizza senare, trots att jag lagade god mat! Hade ju lite lax över från igår så jag fixade lax pasta, men han åt inte nåt av det! Jobbigt med killar som inte tycker om all mat, det ska inte vara fisk, grönsaker... aja, men när rumpan är hungrig äter den allt! Ett bosniskt ordspråk :-) som stämmer också!

Kom att tänka på Ivano nu, min och Carins spansk lärare från gymnasiet. Han kunde säga helt sjuka meningar ibland som han översatte direkt från italienska till svenska. Det kunde låta hur roligt som helst på svenska! haha Antecknade vi inte allt på ett papper som vi gav till honom när vi tog studenten? Kan inte komma på nåt exempel på vad han kunde säga, men Carin kanske gör? Att jag kom in på Ivano nu,,offatbart..

Här är iaf en bild på oss från igårkväll!


Kjolen är mammas gamla från Bosnien! Är nog det enda plagget hon har kvar hemmifrån! Är säkert 20-30 år gammal men ser ny ut! Är häftigt att jag kan ha den nu! Betyder jättemycket! Är av ull, så passar bra att ha nu!
Linnet från Lindex och de fina strumpbyxorna i orange från så in i norden, kanske inte allas favorit..

Undra hur Carin har det hemma nu, säkert fullt upptagen..Så är det när man åker hem! Hoppas hon skriver ett inlägg snart! Ha det bra! Kram Emina


Santa Claus is coming to me

Jag fick en fin gåva av min syster och hennes man! De är så snälla så!

Thanx !! Hmm hmm hm hmm mm som vi två brukar säga!



Dagens!

Dagen middag blev lax med ungsbakade rotfrukter och en god kallsås!



Mmm delicious!

//Emina

God Morning

God Morgon på er! Jag vaknade imorse kl.06.00 utan väckarklocka! Detta händer säkert 2 gånger om året, för jag är ju en sömntuta! Anledningen till att jag vaknade så tidigt idag är för att jag la mig kl. 21.00 igår, om inte tidigare?! Jag var så trött, natten innan hade jag jobbat på äldreboendet och det var väldigt mycket att göra! Så nu har jag sovit ut ordentligt vilket är skönt!
Jag önskar att jag var en morgonmänniska för det är väldigt skönt att va upp såhär tidigt, dricka kaffe, äta frukost och titta på Dr Phil när det är helg och Vakna med the voice på vardagar :-) hehe! Snart, när jag har ätit lite frukost ska jag iväg till torget! Åh, underbart, gå runt där morgonpigg med massa gamla tanter och gubbar!
Tänkte köpa lite färsk lax och laga nåt gott! Vad det blir får ni se sen! probably! 
Ikväll ser jag fram emot en fest, inflyttningsfest! Det är min kusin och hennes kille som har köpt en lägenhet så de har renoverat och fixat till den ordentligt! Nu ska vi fira det hela!!

Nähe, ska dricka mitt kaffe nu och dra iväg, klockan börjar bli mycket :-)

Ha en trevlig helg!!

Emina

Jennifer gets naked

I nya GQ magazine kan man se Jennifer almost naked! Hmmm...
Känns som om hon är lite desperat, klär av sig helt och hållet, I don't like, hon ser ju bra ut annars..retuch säkert..



/Emina


Jag är så arg!!!

Nu ska jag berätta om en grej som hände idag på lunchen! Jag och mina 2 kompisar hade bestämt att äta luch ute idag. Vi träffades kl 14 vid Juneporten i Jönköping. De två hade kommit före mig och gick in till Chinaresturangen precis i närheten. De tar betalt i kassan och sätter sig ner och väntar på mig. Själv dyker jag upp efter 5 minuter, går in förbi kassan och hälsar på dem, lämnar mina saker och går till kassan för att ta betalt! Det var tre kinesiska tjejer vid kassan, och jag betalade, tog mitt kvitto i plånboken och satte mig vid vårt bord. Vi pratar i 1 min och så kommer en av tjejerna som jobbar och frågar om jag har betalat? Ja, säger jag! Nej, du har inte betalat, säger hon! Jo, jag har betalat och jag har kvitto, här se! Det finns många kvitton här, svarar hon, hmm och?! Är det mitt problem, Jävla idiot! Iaf, hon går bort till disken, kommer tillbaka igen efter 1 min, och säger att jag inte har betalat! Mina kompisar blir riktigt förbannade precis som jag, själv kokar jag innombords. Hon börjar säga åter igen att jag inte har betalat, och frågar vem jag betalade till. Sen pekar jag på henne själv. Hon säger, nej jag tog inte betalt av dig. Fatta vad jobbigt det blev nu! Alla tittar på oss och förstår ingenting. Våra grannar såg att jag gick och betalade! Så de blev också lite arga!

Ännu större panik får vi när en av mina kompisar påstår att hon aldrig fick kvitto när hon betalade. Nu tänker vi att de kommer vara ännu mer misstänskamma! De kommer tro att jag tog hennes kvitto och ljuga om att jag har betalat! Fan vad arg jag va! Vi säger att vi har betalat, alla tittar på oss. Hon går bort till disken och vi tror att hon tror på oss!
Jag börjar gå mot buffen och hon kommer efter mig! Nu jävlar! Du har inte betalat, säger hon igen!
Jag går tillbaka till vårt bord arg som jag var och säger till mina kompisar att vi går härifrån! Vi ska ha våra pengar, ska man bli bemött på det här sättet?! Jag går till disken, visar upp i plånboken mitt kvitto och mina 25 kroner jag fick tillbaka!!
De börjar bli riktigt arga de tre tjejerna och snackar kinesiska! De frågar mig vem jag betalade till, och jag svarar argt: Jag vet inte, ni ser ju likadana ut allihopa! Det är ju inte mitt ansvar, det är ert!! Vi själva blir arga och börjar skrika en massa på dem om hur vi blir bemötta och att vi ALDRIG mer ska tillbaka hit! Vi vill ha våra pengar!! De tar våra två kvitton, säger att vi ska få tillbaka pengar för de två kvittona! Men vår kompis har ju inget kvitto!!! Åh, nu kommer det inte sluta bra tänker jag!
Som tur är, hittar hon också sitt jävla kvitto i väskan, slänger det i disken på dem och säger, HÄR ÄR MITT FUCKING KVITTO OCKSÅ!! GE OSS VÅRA PENGAR NU INNAN DET BLIR PROBLEM! hahaha, lite roligt nu i efterhand men då var det inte det! Då var vi så arga!!! Vi fick våra pengar och innan vi gick ut sa vi en massa saker som; "att man ska bli bemött såhär" "vi ska aldrig mer hit" "idioter"  "det är ert ansvar att se så att alla har betalat, inte vårt"

OH, jag var helt svettig, arg, förbannad att jag ska vara med om detta! De var så oförskämda jävlar, så otrevliga när de skriker på oss och tror att jag inte betalar!!! Vem skulle inte bli arg?!
Motherfuckers! Själv har jag aldrig innan ätit där, men mina kompisar har varit där tidigare och ska aldrig mer tillbaka!
De känner kvinnan som annars brukar jobba där, hon är äldre. Nu var hon dock inte där. Dessa små tjejer var unga, väldigt oprofessionella! Har inte kunden alltid rätt? Jag fattar fortfarande inte att jag var med om detta!! Hur kan de göra så? Vad jag blir mest arg på är hur hon nekar till mitt kvitto, som jag får av dem som är det enda beviset för att jag har betalat och ändå räcker det inte?? Vad fan är kvitto till för då?? Jag kände mig så försvarslös på nåt sätt, hur bevisar man att man har rätt? Tänk om min kompis inte hade hittat sitt kvitto? Då hade hon inte fått sina pengar, då hade det blivit problem! Jag är inte sån som ger upp,,jag är sån som slåss för rättvisan!!! aarrrggh!
Vi ska tillbaka och klaga igen, nu orkade vi inte, vi ville äta luch också! Vi gick till en annan chinaresturang vid filmstaden!

Jag är så arg!!! Ska skriva en insändare i JP!! Gå aldrig dit och ät!
ps. ursäkta alla fula ord, men de är nödvändiga i detta fall!
//Emina

En gåta! Kan du?

En pappa åker bil med sin son. De krockar med bilen och pappan dör direkt!
Pojken åker in till akuten och när läkaren kommer för att operera pojken säger läkaren:
"jag vill inte operera den här pojken, han är min son" Vem är läkaren?


I love colours!

Tjo!

Är hemma nu efter en lång dag! Satte på kanal 5 för en stund sen och de visar unga mödrar! Alltså jag förstår mig inte på detta.... Det är en som föder och kameran är på henne hela tiden, hur kan man vilja det?! Alla ska se det också,, vad får de för att vara med i det programmet?!? Är ju fan hemskt!!! Är det bara jag som tycker det?!
 Sen så förstår jag inte varför de skaffar barn i så ung ålder! De flesta av dem är ensamma mammor, klart förhållandet inte funkar, de är ju barn; 15 år! Då lekte jag fortfarande med barbiedockor! (okej, det gjorde jag väl inte, men nästan).
Just don't get it!

Var hemma hos en kompis och målade en tavla på hennes vägg. Ser jättebra ut! Är lite svårt och tar längre tid eftersom man bara kan måla i en ställning. När jag målar hemma på duk så vrider och vänder jag på duken vilket underlättar...
Men det kommer bli så fint så, så länge jag är nöjd för jag kan vara lite petig!  Visar det sen när det är helt klart. Ska dit och måla en omgång till, sen tror jag att det blir klart! Är så roligt att måla, jag slappnar av helt och hållet och glömmer alla problem jag har...oh, måste göra det lite oftare känner jag...

Här är en tavla jag målade i olja på duk förra året!



Kram på er // Emina

Dagens middag!

Idag blev det gulash med hembakat bröd! Jag vet, jag har varit duktig :-)
Gulash är nog det lättaste att laga, trust me, är ju inte så värst krångligt, men så oerhört gott!
Brödet dock tycker jag är lite jobbigare, klibbigt, kladdigt o så ska det jäsa också! Men det gick ganska fort för jag va så sugen på det! mmm med lite smör.....

nåt recept till brödet har jag inte, ögonmått är vad jag kör på! Kan aldrig gå fel!


receptet för Gulash:
stek grytbitar rätt länge på medelvärme, tillsätt lite vatten under stektiden. När vattent avdunstnar så tillsätter du lite till, och så gör du fram till att köttet är mjukt. Det tar ungefär 40-50 min, beror på köttet. När köttet är mjukt tillsätter du ytterligare mer vatten (så mycket du vill ha, jag tillsätter ung. 5 dl) och massor med kryddor. Det här vattet blir kvar när gulashen är färdig.
Själv anväder jag kryddor som; cayenpeppar, röd paprika pulver, örtkryddor, peppar, salt, vegeta...beror på vad man vill ha för smak! Gillar att den blir spicy! När du har kryddat köttet, lagt i vattnet lägger du i potatis i små bitar (ev om du vill ha någon annan grönsak, jag gillar morot och lök) och låter det småkoka. När potatisen känns mjuk kan du tillsätta lite grädde :-) mmm och ev. om du vill ha en rödare ton på gulaschen lite tomatpuré! Pröva dig fram!
Mycket enkelt, inte så krångligt alls.....Blir mycket gott att doppa i det hembakade brödet!

Nu kommer Amir, så vi ska äta! He loves my gulash, who wouldn't? Är såå hungrig nu!!

Take care! The chef Emina!

Tisdag och jordbävning

Helluu!
Lite dålig uppdatering från min sida de senaste dagarna. Helgen var fullt upp och denna veckan är det tentaplugg som gäller. Har nämligen tenta på torsdag, usch o fy! Inte kul men det är bara att plugga på nu och vänta tills torsdag och få den gjord - sen äntligen jullov!! Åker hem för julen på fredag. Ska gå på stan en sväng på torsdag eftermiddag och kika efter lite julklappar och sen julmysa hemma på kvällen. Behöver även packa en del eftersom jag kommer va borta ett tag. Längtar så tills tentan är över!

Som sagt helgen var fullt upp. T:s fest i lördags var väldigt lyckad, kul att så många kom! Mycket god dricka och trevligt sällskap förgyllde kvällen. Sen att jag råkade bli lite överförfriskad är en annan femma, var inte så pigg i söndags om jag säger så, hehe. Det sjöngs ett antal karaokelåtar till T:s dator, bl.a. Bonnie Tyler och Freddie Mercury, haha, kul var det. T:s vardagsrumslampa fick agera mikrofon, hörde att det fanns bildbevis på detta, haha det bjuder jag på!
Tog tyvärr inte så många bilder själv och de få jag tog kan jag tyvärr inte lägga upp just nu då min kamera är på annan ort.

Shit förresten, kände ni jordbävningen imorse? Jag låg halvvaken när det hände och kände hur hela sängen vibrerade. Jag tänkte att det måste varit en liten jordbävning och mycket riktigt var det det när jag hörde på nyheterna lite senare. Tror det va typ 4,7 på richterskalan, känns som ganska mycket ändå. Jag måste ta reda på mer och varför det hände, man blir lite orolig för sånt här och tror inte att det ska hända i Sverige. Uuhh, läskigt!

Jag kommer nog vara dålig på att uppdatera bloggen denna veckan pga plugg. Kommer inte ha så mycket kul att skriva ändå eftersom mitt liv just nu bara består av tre saker: plugga, äta och sova. Och sakna T såklart.

Take care!
Kram Carin

tjohooo

Hej, nu är man hemma efter dagens fest som var minst sagt alkoholfri :-) hihihi
Tyvärr åkte jag inte hemåt, till Carins och T:s fest :( Jag hade missat, eller jag viste inte att sista bussen åkte redan kl:15:00, det var alldeles för tidigt i och med att jag sov så läge idag..... Gick med mina tjejkompisar på en fest här i Jkpg ikväll! Har lite ångest att jag inte åkte hem, jag vet att Carin alltid är på hugget och att det aldrig är tråkigt med henne, liksom vi har alltid haft kul när vi har festat ihop, saknar det lite! Så nu är jag ledsen lite och hoppas att hon inte är suris på mig eller nåt, fast jag vet att hon inte är det, hon älskar mig för mycket för att va det! Åh Carin...vi som har kännt varandra såå länge....Ända sen jag kom till Sverige! Min bästis, det ska ni veta! :) sweet
Nu åt jag lite av dagens matrester, pastasallad! Mmm så gott! Ska lägga mig nu i vilket fall som helst! Får inte sova för länge imorgon!


Ciao med er! //Emina

I need a painkiller!!

Hej! Nu är jag hemma efter festen...det var en lugn alkoholfri fest :-) Är fruktansvärt trött och har en jävla massa ont i ryggen! Helt obegripligt, har inte ens dansat eller nåt!! ( dock satt jag för länge) Ni som inte vet så bröt jag 2 ryggkotor för två år sedan när jag var i Bosnien på semester. Det var det värsta jag har varit med om, bara jag tänker på det kan jag börja må dåligt! Jag hade såå ont att jag svimmade av smärtan ett flertal gånger, låg i en och samma ställning under 7 hela dagar, kunde inte gå på toa eller nåt annat ! Tänk att ligga i en ställning i 7 dagar, ännu värre var att det var 40 grader varmt ?! Jag fick ont av det sen! :-( Var det mest hemska jag har varit med om! Hur det hela gick till ska jag inte berätta, orka dra den historien! Men iaf, efter olyckan så har jag lätt för att få ont i ryggen! Går jag länge i högklackat eller om jag sitter för länge, går för långt, dansar för mycket, ja helt enkelt anstränger mig så känner jag av det! :-( Är inte alls roligt, försöker hitta en ställning men ingen hjälper när jag väl får ont!

Aja ska inte dra ner på stämningen! Idag är jag mest tacksam och tackar Gud att jag inte är förlamad. Eftersom jag landade på sidan (när jag föll) så kom jag inte emot självaste ryggraden, för hade jag det så skulle jag varit förlamad by now!

Nä nu ska jag lägga mig och titta på American Gigolo med Richard Gere, en klassiker!
Här är en liten bild med the boys från Jönköping from tonight!

Min vackraste klänning är ny av märket Rules by mary! I love it and everybody else do!

God Natt på er! Kram //Emina

Snöö

Hej,,Gud vad det har snöat idag i Jkpg!! Är ju jättefint, jag har saknat snön lite :-)
Jag ska börja förbereda mig inför en fest snart... Hmm är lite sugen på kaffe nu känner jag! Kanske ska sätta på lite nu och sen börja fixa till mig!
Annars händer det inget speciellt, har inte riktigt bestämt mig om jag ska hemåt imorgon och festa med Carin och alla de andra. Har inte träffat dem på så länge nu så jag tror att jag kommer må dåligt av att inte åka! Vill så gärna... kanske tar en sen buss imorgon och åker en sväng, mamma blir säkert glad också! Grejen är ju att man har dåligt med pengar nu plus att studierna gör att man alltid har dåligt samvete av att inte plugga och göra nåt annat kul!
Aja..får se!  Blir en överraskning i vilket fall!

Ska gå och sätta på lite kaffe och bra musik, ta en cigg och sen börja fixa mig!

Ha en skön fredagskväll! //Emina

Phew, lussebullar!

Nu har jag hjälpt mor o far i deras bageri med att sätta russin i sisådär 1000 lussekatter. Men vi hjälptes ju åt som tur va.
Ska strax lägga mig för att orka upp imorn och packa och köra ut luciafika till företag. Lite mysigt ändå o gå upp tidigt ner till ett bageri med massa nybakat. Fast sen när jag gjort det är det slut på det mysiga, då är det till att plugga en stund.



Nu är det läggdags för mig så jag orkar upp vid halv 6 imorn.

Take care!
//Carin

Säsongsblommor!

Nu är jag hemma efter en dag ute på stan!  :-) Har hunnit plantera lite blommor här hemma, hyacinter!
De är ju så vackra, luktar gott  och gör mig på bra humör! Har köpt fina krukor av zink, så jag blev jättenöjd! Har aldrig planterat blommor innan! Har inte ens haft jord hemma, nu fick jag dock köpa och det gick åt ska ni veta!
Jag är inte så bra på blommor annars, de flesta dör ut...så nu ska jag bara börja köpa säsongsblommor! Behöver inte ha dem i all evighet! 

 


 Hoppas att de blommar ut nu bara!

Köpte ett par fina jeans idag! :-) Köper sällan jeans, hmmm måste ha varit 2-3 år sen jag köpte ett par bra jeans! Är inte jeans-typen direkt.. Är ju så jobbigt att hitta rätt nummer, rätt längd, prova hit och dit...nää men nu fick jag bra hjälp så det gick bra!
Nu måste jag ta en dusch och sen plugga lite, om det går!

Hasta luego mis amigos ! / Emmi


Torsdag

Hej! Idag sov jag en stund längre, får lite dåligt samvete men vad ska jag göra!? Gick inte rundan runt Munksjö heller!
Gud vad lat jag har blivit! Tidigare har jag alltid idrottat och joggat och gjort sit-ups, det vet Carin, och nu när man har blivit lite äldre har man blivit så lat!!

Amir hämtar mig snart iaf, vi ska en sväng till A6 center och gå runt! Efteråt ska vi till en kompis och hennes bror, vi ska ta en fika med dem har vi tänkt! Har planterat en fin blomma till henne som jag ska ta med! Hoppas hon blir glad!

Måste göra mig iordning snabbt! Vi hörs sen! Här i Jönköping har det snöat inatt, vad fint det var ute när jag vaknade idag! Snön gör mig verkligen glad!!

Ha det bra.. ciao // Emina

Deppigt....

Hej Allihopa!
Jag är hemma efter att ha varit hemma hos mina föräldrar! Vi hade det så bra så, och nu är man tillbaka till verkligheten här som jag måste ta tag i! Jag vet inte vad det är men jag är helt slut på dagarna! Har inte kraft att göra något! Det blir mörkt redan vid 15.00, det är allmänt deprimerande.... Inte alls roligt nu!
Jag behöver mer kraft, vad ska jag göra? Måste nog börja träna, gå ut och gå på morgonen runt munksjö!
Usch usch och så ska man ha motivationen för att sitta och skriva uppsats! Det har inte jag alls!
Har inte haft ork att göra några bra inlägg heller.. hehe de andra är kanske inte superbra heller!  Aja...ska sitta och skriva på uppsatsen nu,..jag pluggar bäst på kvällen!

Ha det bra så återkommer jag imorgon eller nåt! Bra att Carin är igång :-) Hihi

// Emmi


Ika i rutan

Kom och tänka på ett lustigt barnprogram idag som gick på tv när man va liten: Ika i rutan. Kom även och tänka på hur härligt knäppt programmet egentligen var och att det ens fick vara ett barnprogram. Hon hade ju ett skelett som bästa kompis; Åke. Haha, jag menar hur normalt är det på en skala?! Fast det kan ju ha varit det som var grejen, att det var meningen att det skulle vara sådär lite mysigt knäppt för o få det onormala lite mer normalt och vänja barn vid att människor kan vara roliga trots viss egensinnighet...





Minns särskilt den här skelettdansen:

http://www.youtube.com/watch?v=6svXfpjRMGY

(gick tyvärr inte att lägga in klippet)


Ett annat lustigt barnprogram som jag gillade var Pippi Pelikan. En tokig fågel som far runt i Stockholm.
Eller Skrotnisse, massa läskiga gubbar på en skrotgård.
Haha, kul med såna här gamla barnprogram man minns!

//Carin


Mitt lilla torg

Det händer verkligen grejer här vid mitt lilla torg i Göteborg! Nya affärer och matställen, helt otroligt. Ännu bättre än det redan var. Tidigare i höstas så öppnade ju världens bästa godisbutik 4-gott här. Och i förra veckan såg jag att dett ska öppna ett nytt matställe som heter Paprika jämte Systembolaget, härligt! Och dessutom såg jag idag att det ska öppna en ny fruktaffär! Ska bli så kul o kunna gå dit och köpa massa frukt. Härligt med så många nya ställen och kul att det händer lite vid mitt lilla torg. =)

Imorgon ska jag trimma frisyren litegrann hos Frida på salongen och efter det ska vi käka lunch ihop, ska bli trevligt! Synd att inte Caroline kunde hänga med... Men det tar vi igen en annan gång!

Längtar så till lördag och T:s luciafest, ska bli såå kuuul! Och jag hoppas att Emina kommer så man kan umgås och festa med henne, blir ju inte så ofta annars. Så jag hoppas bannemej hon kommer! Ska bli sååå jäkla skoj, vill ha lördag NU!

Men först ska det pluggas en del innan jag åker hem för helgen på torsdag kväll. Har tenta nästa vecka och lär inte få så mycket gjort i helgen då jag förutom festen även ska jobba. Men än så länge känns det lugnt så det är nog inga problem, har inget annat eftersläpandes så i värsta fall får man göra omtentan, men förhoppningsvis ska det inte behövas.

Vill slutligen tipsa om en jättebra läppsalva som jag brukar köpa. Den heter  Läppsalva Honung och tillverkas av BiOliv (www.bioliv.se). Den innehåller bivax, kamomill och honung. Den har alltså honung i sig vilket ju är välgörande som ni säkert läst tidigare i bloggen av Emina. Den är inte alls som såna vanliga lypsyl man köper i mataffären utan man känner verkligen hur den verkar välgörande på läpparna. Jag märkte skillnad redan första gången jag använde den, helt annan konsistens och känsla. Har ofta torra läppar och särskilt när vädret skiftar från varmt till kallt. Nu har jag jämt min honungsläppsalva med mig. Man kan köpa den i hälsokostbutiken. Funderar även på att testa på deras hand- och fotcremé med honung, den verkar bra.

                                                        

             Läppsalva Honung och Hand & Fot Cremé Honung från BiOliv


Take care!
Kram Carin

TV-shows

Den värsta tv-serien nånsin är Jerry Springer show. Vad tänkte de när de skapade den serien egentligen?! Haha, de har bara samlat massa fula, knäppa och otrogna amerikaner på en scen och sen blir det så galet som det blir.

En av de roligaste tv-serierna är iaf helt klart Two and a half men. Så sjukt roliga! Särskilt ungen Jake. Och alltid lika roligt när Charlie driver med Alan. Såå kul och se alla upptåg de gör, haha!

En en annan rolig och samtidigt väldigt lärorik serie är ju såklart Boston Tea Party. Filip och Fredrik är ju så sjukt roliga i vad de än gör. De har en sån cool, avslappnad relation till varandra och är rappa när de pratar, så underhållande att lyssna och titta på dem. Man kan aldrig få nog av deras tv-program.

Heheh, tja, det var min tv-experience för kvällen!

//Carin


Glad Bajram!

Jag vill önska alla som firar en glad Bajram! Hoppas ni får en underbar dag och tre till framöver!
Själv har jag det fantastiskt med familjen! Vi har haft det såå mysigt! Vi åt gott innan så nu är man mätt i flera timmar iaf !
 

Söta mormor!

Kram// Emina


Måndag

Hello!!
I helgen hade jag fullt upp med IKEA-besök, julshopping, städning, mys med pojkvän, filmtittande och julbord. Blev inget pluggat dock, vilket hade behövts. Har tenta nästa vecka. =( Men jag ska sitta på bibblan nästan varenda dag denna veckan och nästa vecka så jag får nåt gjort. Går inte så bra för mig att sitta hemma och plugga nämligen, kommer på hundra andra saker att göra än att just plugga. Inte bra. Därför går jag till bibblan. Fast det är ganska skönt att sitta där och plugga, man uppskattar sitt hem mycket mer när man kommer hem.

Verkar som att det går vinterkräksjuka nu och jag vill verkligen inte bli sjuk. Tvättar händerna så ofta jag kan och undviker folk med barn som är sjuka. Min mamma och lillebror var sjuka en dag var i helgen så tur att man inte är där just nu. Ska hem till dem i helgen, men hoppas att det gått över till dess och att inte pappa blir sjuk också för jag ville verkligen inte ha nån magsjuka. :-S Särskilt inte denna helg, vi ska ju ha försenad inflyttningsfest/luciafest hos T på lördag, ser fram emot det såå mycket!

Usch va grått och trist det är ute. Ett tips när man känner sig sådär lite nere av allt mörker och trist väder är att tända massa ljus och särskilt doftljus. Doften kan få en på bra humör och få en att drömma sig bort nån helt annanstans. Så mitt tips till er: tänd ljus, koka en kopp gott te och kryp upp i soffan med en filt och bra bok. Eller bjud hem en kompis på en fika eller baka lite julgodis ihop. Finns inget som hjälper så som ett gott skratt och en trevlig stund med en vän.
    
                   
 Doftljus TINDRA från IKEA



Ta hand om er och låt inte mörkret sluka er! ;-)
//Carin

Imorgon firar vi Bajram!

Jag firar inte jul med julgran, kalle anka och skinka. Som muslim firar jag dock 2 andra stora högtider under året som liknar ganska mycket julen och det är bajram. Bajram för mig betyder säkert lika mycket som julen för dig, om inte mer. Det känns som om julen, för många, är mer en tradition som firas oavsett om man är troende eller inte. Jag vet inte, men jag tror att det är så. Men så får det faktiskt också vara!


Kurban bajram firar vi ungefär två månader efter ramandan; fastemånaden. Detta görs till minne av Abrahams villighet att offra sonen Isak enligt Guds order. Abraham var villig att göra detta och gick upp till ett berg för att slakta sin son. Givetvis högg han inte i sonen utan det visade sig föreställa ett får när han högg i. Gud testade alltså Abraham. Nu firas kurban bajram till ett minne av Abrahams villighet att offra sonen enligt Guds tillsägelse och självklart ska man offra ett djur vid den här tiden. Djuret, oftast ett får delas upp av familjen till andra som inte har möjlighet att slakta eller som inte har råd att slakta.

Som ni kanske vet är Abraham även en profet inom Kristendomen och Judendomen, i första moseboken beskrivs denna händelse såhär:
:
En tid därefter satte Gud Abraham på prov. Han sade till honom: 'Abraham!' Han svarade: 'Ja, här är jag.' Då sade han: 'Tag din son Isak, och gå till Moria land och offra honom där som brännoffer på ett berg som jag skall visa dig" (1 Mos 22:1-2)

Gud hade aldrig för avsikt att låta Abraham ta sin sons liv. Han ville bara pröva Abrahams vilja att lita på Gud, att tro på honom och följa hans befallningar.

"När de kommit fram till den plats som Gud hade sagt till Abraham, byggde han ett altare där och gjorde i ordning veden. Sedan band han sin son Isak och lade honom på altaret ovanpå veden. Och Abraham räckte ut handen och tog kniven för att slakta sin son. Då ropade Herrens ängel till honom från himlen: 'Abraham! Abraham!' Han svarade: 'Här är jag.' Då sade han: 'Lyft inte din hand mot pojken och gör honom ingenting. Nu vet jag att du fruktar Gud...'" (1 Mos 22:9-12)


Jag tycker det är så mysigt med Bajram. Familjen samlas i sina finaste kläder, moskén besöks vänner träffas och vi äter god mat. Maten förbereds självklart flera dagar innan så att det finns mycket att välja på. Alla hjälps åt och det är bara underbart. Vi byter presenter med varandra och sitter länge uppe och umgås. Vi delar även zekat till de fattiga, alltså man ger bort en slant till någon. Man ska tänka på sin överflödighet och samtidigt tänka på dem som inte har något.! Nu är jag hos mina föräldrar iaf och vi ska fira och umgås imorgon hela familjen!

Jag tycker alltid att det är intressant att läsa om olika religioner och tycker om att titta på likheterna istället för olikheter! Det är väl därför jag ska bli religionslärare! Det är ett så roooligt ämne, alla människor med olika religioner är fascinerande - I love!


Glad Bajram på er som firar :-)

En bra låt som passar in Bob Dylan, highway 61 revisted


to all you sexy people!

I love everything about this song! It is fucking amazing! The music, the style, the clothes, the 80's, their hot dancesteps, the crazy people! I would like to take a trip back in time and just be like this :-) 


Dagens middags tips

Tänkte gå ut och handla lite till dagens middag. Idag får det bli lax! Mmm så gott!
Ska steka laxen i ugnen i ung 20 min. Först kryddar jag lite med salt och peppar! Sedan ska jag göra den här såsen till:

Apelsindressing:
2 dl matyoghurt
rivet skal av 1/2 apelsin
2 tsk flytande honung
2 krm salt

Till detta ska jag också göra en krämig potatisgratäng! :-) Visst låter det som mycket men det är ju fredag idag!
Potatisgratängen är lätt att göra, skiva potatis (passa på att krydda den ordentligt innan) Sedan varvar du potatisen med löken. Till sist avslutar jag med grädde...mmm så gott. Ev. ost on top of it :-)

Har ingen kamera att fota med, får bli en annan gång! Ska sätta igång nu!

Ciaoo //Emina


Här kommer skatteåterbäringen - mot Sherwoodskogen! =)

Jag trodde inte det var sant när jag kollade kontot; jag hade äntligen fått mina skattepengar idag! Skatteåterbäringen har nog aldrig varit så välkommen som nu för mig. Har grämt mig hela veckan över hur jag ska klara December med alla julklappar som ska köpas och allt man vill göra innan jul och nyår och ja massa grejer. Så gissa om jag blev överlycklig när jag såg att det trillat in pengar på kontot?! Förde direkt över en del av pengarna till ett annat konto, ska ändå försöka spara lite denna månaden.
Mitt konto mådde inte så bra innan. =) Var på väskutförsäljning igår och jag hade bestämt mig för en budget men den sprack ganska snart, hopplös som jag är! Men nu ser allt ganska ljust ut så nu är jag bara glad att jag unnade mig ett par väskor. =)

Kollade på årets julkalender innan på svt.se. Den verkar jättedålig tycker jag. Jag får ingen julkänsla alls av den som man brukar få när man tittar på den. Den är så grå och trist och jättelöjlig, inte ett dugg julig och mysig. Där kan ju de som gjort årets julkalender sitta med "skägget i brevlådan", haha, för den är såå usel.

Jag har nästan blivit lite beroende av te. Det är så himla gott med en varm kopp te och en klick honung i. Drack ett helt underbart te för ett par veckor sen på ett fik här i stan som heter Brogyllen (det är ett klassiskt kondis med gammal och ny inredning och helt underbara bakverk, älskar det stället). Teet hette Club 52 med smak av champagne, jordgubbar och grädde. Det var ljuvligt att dricka! Man fick det serverat i en tekanna så det räckte till 3-4 koppar, väldigt generöst och väldigt gott.

Har ni tips på nårra tesorter som är goda och lite annorlunda?

Dags för te, haha!

//Carin

Svar på kommentar:

"Idag åt jag en tesked honung innan frukost efter ditt inlägg haha. Men vad är det bra för egentligen, och varför på morgonen? :P"

Hej Erica, tänkte att jag skulle svara på din fråga! Har gjort lite research!

I och med att honung har använts under tusentals år som medicin är den även nyttig för oss idag, det upptäckts idag många nya användningsområden för honung inom medicinen. I nyare undersökningar kan man läsa om att honung är mycket nyttigare än vad man har tidigare trott. Varför, har alltid varit en gåta. En nyare forskning från 2004 visar på att det ligger i de tolv tidigare oupptäckta mjölksyrebakterierna i biets mage. Tio av dessa bakterier är nya. Honungens antibakteriella egenskaper är avslöjad och innebär alltså många möjligheter. Det häftiga är att bina inte har ett eget immunförsvar (som vi människor har, vita blodkroppar - skyddar oss mot infektionssjukdomar) och därför är mjölksyrebakterierna som sjukdomshämmare både för bina och deras larver.


Honung har ett lägre GI, innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter, och smakar mer än socker. Honungen är alltså en god källa till C-vitamin och innehåller små mängder av järn, koppar, mangan, kalcium, kalium, natrium, fosfor och magnesium. Istället för att ta en mineral tablett om dagen räcker med att istället ta en sked honung om dagen, då får du i dig bra mineraler som gör att du orkar med studier, jobb...osv.


Honung motverkar bakterier, virus och svampar. Honungen har ett lågt pH-värde (3,2 till 4,5), d.v.s. det är surt vilket gör att det är svårt för bakterier att föröka sig. Honung innehåller väteperoxid som aktiveras när den kommer i kontakt med vatten. Väteperoxid är ett kraftfullt desinfektionsmedel.

När honungen läggs på ett sår aktiveras väteperoxiden av kroppsvätskorna i såret. Väteperoxid frisätts därefter bit för bit. Så har du ett sår kan du istället testa med att lägga på honung nästa gång. Det är även därför som man dricker "honungsvatten", man dödar dumma bakterier i kroppen!

 Är kanske därför vi också använder det som ansiktsmask och rengör vårt ansikte med?


Nu när det är förkylningstider är det bättre att lägga ut pengarna på en burk honung än hostmedicin eftersom honung är perfekt medicinen även mot hosta. Många dricker kanske ett glas varmt mjölk, men detta är inte bra eftersom mjölk är slembildande. Honung är bra eftersom den faktiskt är slemlösande!  


Varför jag just tar det på morgonen är för att få i mig de mineraler som honungen erbjuder. Dock är det lika bra att ta det på kvällen, har läst på många ställen att det hjälper mot sömnsvårigheter. Så det är upp till dig själv att avgöra när du vill ta det!


Nu när vi ändå är inne på förkylningstider så tänkte jag bara tipsa om ingefära som är superbra mot hosta och ont i halsen. Min kompis, som är indier, tipsade mig om detta när jag låg sjuk för länge sen. Han kom med färskt ingefära, som han delade i små bitar och kokade upp, skala först! Detta drack jag sedan som te, hjälpte faktiskt. Han menar att detta kommer från Indien, och det gör det också, eftersom jag har gjort lite research. Läste att ingefära har en slemlösande effekt och rensar bort infektioner från de nedre luftvägarna. I Indien får barnen ingefärste när de har kikhosta. Kanske bra att blanda lite honung med ingefärste nästa gång!

Som ni märker är jag lite intresserad av "naturmedicin", försöker ofta att använda mig av det naturliga som vi har på vår jord istället för att äta en massa värk tabletter och skit. Har ni frågor om något annat så hjälper jag gärna om jag kan! ;-)

Hoppas det räckte som svar! 

P.s. Måste snart se teckand filmen "bee movie", med Jerry Seinfeld, har hört att den ska vara bra, den har ett budskap!

kram // Emina


I'm fucking Matt Damon

Vet inte om ni har sett de här klippen, de spelades i början på året på Jimmy Kimmel show.
De är skitroliga, måste ses! Jag tittade på det igår och skrattar varje gång jag ser det!
Det börjar med att Sarah Silverman och Matt Damon spelar in en video till Jimmy. Sjäv hade jag ingen aning om att Matt Damon var så rolig! Titta här:


Om ni inte visste så är Matt Damon och Ben Afflek jättebra kompisar. Därför spelar Ben Afflek och Jimmy in en video tillbaka till Matt och Sarah! Här får ni se en hel del andra kändisar också, att de fick till det så bra! :-)
Se deras respons till Matt och Sarah:


Hahha visst är det roligt? :-) Det är så roligt när de sjunger: "..like they are in prison"  hahaha!!

ciao/ Emina

Britney Spears

Britney imorse under programmet GoodMorning America mimade till låten Circus!

På promenad genom stan

Jag har precis varit på min dagliga promenad, även om jag fuskade lite idag. Tänkte nämligen jag skulle ta promenaden ner till stan och sen hem igen och däremellan uträtta ett par ärenden. Var inne på Åhléns en sväng och guu va mycket julpynt de hade. De hade jättemånga fina julgranskulor och dekorationer, så jag kan verkligen rekommendera att gå dit innan ni pyntar granen i jul. Synd att jag själv inte har någon gran för då hade jag absolut köpt allt pyntet där.
Inköpte den första julkappen för i år, så nu är en avklarad. Skönt att man är igång nu iaf. Har inte så många julklappar att köpa i år vilket är skönt, sen ska jag o T köpa några ihop till hans föräldrar och ena syster så det känns bra.

Ni vet den andra klänningen jag beställde från H&M?! Har bestämt mig för att behålla den. Den kan bli snygg på party eller till nyår. Den får bli min "lilla svarta". Köpte en häftig håraccessoar idag oxå som man kan ha till för att piffa upp lite.

  


Dags för en kopp te och sen back to the books, har en del kurslitteratur att läsa ikapp. :-S Men det ska nog ordna sig. :-)

Take care!
//Carin

Ansiktsmask för hårda tider

De senaste veckorna har jag börjat känna att mitt ansikte har blivit mycket torrare än vanligt. Detta självklart för att det är vinter nu, kallt ute och huden tar stryk. Därför gick jag in på nätet och letade efter olika kurer. Vad jag har kommit fram till är att honung verkar vara skitbra att använda som ansiktsmask! Jag har vetat om innan att honung är bra och ska vara nyttigt, men har aldrig gillat smaken riktigt. När jag var liten sa mamma alltid att jag måste ta en sked honung varje morgon. Nu vet jag varför! Historiskt sett har honung varit känd och använts i tusentals år!

Hippokrates, som kallas för läkekonstens fader, sade redan 400 fKr: "Honung garanterar ett långt och lyckligt liv." Här använde man sig av honung som medicin vid sjukdomar!
I Bibeln kan vi också läsa om Kaanan, "landet som flyter av mjölk och honung".
Även i Koranen finns en vers som heter Biet, i denna vers kan man läsa om att honung är läkande. I Koranen kan man läsa om många djur, men inget djur är lika omtalat som Biet.
På 1000-talet odlades mycket honung i Sverige, honungen var så viktig för folket att det var dödsstraff för honungstjuvar. Den var det vanligaste sötningsmedlet hos oss innan sockret kom vid mitten av 1600-talet.
Indianerna anväde sig också av honung vid bakteriedödande och som ingrediens vid smärstillande. Dessa är bara få exempel!
Honung har en lång fantastisk historia, vilket jag tycker är mycket intressant!

För att inte dra ut mer på det så har jag använt mig av honung som anisktsmask idag. Det är bara att strycka på ett lager på ansiktet och låta det verka i 15 min. Om du har bränt dig på sommaren, kan du definitivt anväda dig av detta!
Honung är läkande, mjukgörande och fuktgivande, detta passade perfekt till min hy! Jag kände genast att det gjorde susen! Även om man inte känner att det hjälper direkt så ska man inte ge upp, ska dock inte överanvädas tror jag. Att göra denna mask en gång i veckan visar resultat. Jag ska definitivt börja att använda honung mer! Jag ska börja varje dag med en sked honung och göra min mask en gång i veckan.
 Sköt om dig du också ;-)

//Emina


En farmor och en hatt

Skönt att det är måndag idag, fast ännu bättre att det snart är tisdag! =) I helgen har jag haft fullt upp. Jobbat både lördag och söndag på fiket och det var så mkt folk, fast hellre det än att det inte är nåt att göra. Tiden går lite fortare om man har kunder. Sen har jag hjälpt farmor att adventspynta hela lördag eftermiddag och kväll. Träffade inte T så mkt i helgen, vilket känns lite tråkigt, men det går fort till fredag. Han var förresten i Gbg lör-sön med jobbet på nöjesresa. Så när jag åkte hemhem så åkte han till Gbg, hehe. Vi fick en stund igår iaf och jag hade ändå mkt att göra hemma i helgen så vem vet hur mkt vi hade setts ändå.

Min farmor är så himla snäll och glad jämt, trots att hon är 88 år och rör sig med rullator och har ont i ben, armar och rygg. Sen kan hon va ganska envis också, men det är bara roligt för det mesta. Det är så mysigt att hjälpa henne med grejer för man vet att hon verkligen uppskattar det. Hon är inte dålig som klarar sig själv trots att hon ofta har ont. Det är så intressant att höra henne berätta om hur det var förr när hon var barn och gick i skolan eller om hur de hade det hemma. Jag hoppas så innerligt att jag får ha kvar min farmor ett bra tag till, vi har alltid kommit så bra överens hon och jag. Haha, förutom när jag va liten kanske och satt på gungan i hennes trädgård och ropade "Farmor är ful, Farmor är ful" när hon reste sig upp från rensandet i blomlandet med jord på kläderna och skitig i ansiktet, haha, sjysst barnbarn, bara för att jag själv va finklädd och skulle gå bort. Fast detta skrattar vi båda åt idag. 

Jag fick en jättefin pälshatt av henne som tack för hjälpen med pyntet. Hatten är i rävpäls så nu kommer jag väl få massa djurrättsaktivister efter mig, men räven har varit död i över trettio år så det är nog preskriberat nu. =)
Jag tycker den är cool och elegant på samma gång så om det blir riktigt kallt ute kommer jag nog ta på mig min "lilla" rävboahatt. 

                      
          Uppifrån                        och               Framifrån


Nu ska jag dricka en kopp te (Julgransblandning) och äta en saffransbulle. Mums!

Peace and Love!
//Carin


Redan måndag!

Hej!
Jag tänkte att jag skulle ta och skriva lite, har inte blivit nåt under helgen! Helgen var för övrigt lugn, jag hann göra det jag ville. I lördags städade jag hemma, kändes skönt efteråt! Tar ju inte så enormt mycket tid, men att tvätta och hålla på med andra saker sammtidigt drar ut på tiden. På kvällen hade jag några kompisar över, vi hade det så mysigt. Pratade, drack te, åt pannkakor och umgicks helt enkelt!

Igår eftermiddag gick jag och Amir ut en sväng på stan i och med att det var julskyltning. Det var väldigt mycket folk ute, men annars inget speciellt tycker jag. Mysigt är allt vad man kan säga. That's it. Jag jobbade också natt på äldreboendet, så idag är jag lite seg..

Nu ska jag ta och laga lite mat, vad det blir vet jag inte än.

Hasta luego! / Emina

RSS 2.0